Bella leonidovna lurie beoordelingen

Symptomen

Bella Leonidovna Lurye, Ph.D., studeerde af aan de Staatsuniversiteit van Moskou. MV Lomonosov.

Specialist in leverziekten (de auteur van meer dan 100 wetenschappelijke werken, waarvan ongeveer 50 publicaties over de behandeling van cirrose, evenals de correctie van verschillende metabole stoornissen met functionele aandoeningen van de lever - samen met vooraanstaande artsen - chirurgen en therapeuten - hepatologen van de Russische State Medical University).

Lid van de Europese vereniging voor de studie van de lever sinds 2005, lid van de internationale congressen en conferenties van de Russische vereniging van hepatologen. Een van de oprichters en van 2000 tot oktober 2009 - Head, Hepatology Research Center van het Research Institute of Physico-Chemical Medicine van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Ontwikkeling.

Sinds 2009 is het hoofd van het hepatologisch wetenschappelijk centrum GEPATIT.RU op ​​basis van het medisch centrum "Clinic on Sadovoy".

Bella Leonidovna wordt vaak uitgenodigd als expert op centrale kanalen om deel te nemen aan televisieprogramma's over leverziekten.

Zij is een vaste adviseur op leidende hepatologische sites en fora. Ze beantwoordde meer dan 10.000 vragen over de behandeling van leverziekten.

Bella L. Lurie

Doctor beoordelingen

Ongelooflijk goed was de ontvangst. De specialist luisterde aandachtig naar ons, alles was onderhandeld, geïnterpreteerd, op alle kranten die hij ons vertelde waar te gaan en wat te doen. Indien nodig gaan we daar zeker heen. De kosten voor het ontvangen van het serviceniveau komen overeen. Heel erg bedankt! Er zijn geen opmerkingen en verwijten. We zijn allemaal geregeld.

De dokter is helemaal tevreden. Ondanks het feit dat we te laat waren, accepteerden we onmiddellijk. Van alle artsen die we bezochten, is deze de enige die zeer competent is in alles en het niet promoot voor aanvullend onderzoek dat niet nodig is. Alles is in essentie eenvoudig, alles is gedetailleerd, alles is in de gewone taal. Dit is de eerste specialist die de symptomen die ons aanbelangen niet uit het oog verliest. We zullen natuurlijk naar de resultaten van de behandeling kijken, maar zelfs nu voelt het alsof alles goed zal eindigen. We zijn zelf naar de dokter gekomen op basis van de antwoorden van familieleden en nu zullen we goed over haar spreken.

Ik vond alles leuk. Specialist gezocht op internet op het gebied van werk. Ik heb de meest positieve mening over de dokter. Hij keek heel zorgvuldig, legde uit, deed alles wat nodig was. Hij zei alleen dat het gebeurde. Aan het einde van de receptie schreef de afspraak en een aantal noodzakelijke tests. Hij adviseerde me de therapie beter dan de dokter die hij eerder had en ik denk dat het heel juist was. Omdat de dokter die we eerder hadden helemaal niet geïnteresseerd was in ons.

Lange tijd konden ze geen dokter kiezen. Het lijkt een indrukwekkende stad, maar waar te kiezen voor gezondheid is moeilijk te kiezen. Maar lees beoordelingen en stopte bij deze arts. Soms ben je bang om het te vertellen, het lijkt op de dokter, maar toch is er onhandigheid, maar zoiets bestaat niet. De arts heeft, naar mijn mening, geen enkele kleine afwijkingen van de norm gemist. U verlaat de arts met het gevoel dat u wordt genezen en dat gezondheidsproblemen nergens toe leiden. Op dit moment zal ik de voorgeschreven behandeling proberen en zien welke resultaten dit zal laten zien.

Bella L. Lurie

Agrinskaya O.V.

3 beoordelingen
hepatologist
Str. Alexander Solzhenitsyn, 5, bld. 1
Clinic "Trustmed"

Ryazantsev M.A.

3 beoordelingen
hepatologist
Str. Alexander Solzhenitsyn, 5, bld. 1
Clinic "Trustmed"

Beoordelingen (7)

Als ik wist met welk gevoel en tranen in mijn ogen ik uit deze dokter zou komen, zou ik niet in het leven zijn gegaan! De houding was lomp en arrogant, ik wist lang van mijn probleem, ik schaamde me voor sommige nuances in de analyse. Praktisch zonder me uit te horen, maar nadat ik had vastgesteld dat ik praktisch al in de volgende wereld was, begon ik tests uit te schrijven voor 10.000 roebels, en tegelijkertijd zou je deze kamer binnengaan en passeren. Ik zei dat ik vandaag niet financieel klaar ben om deze analyses door te geven, enige irritatie van de kant van de dokter begon en de laatste zin verbaasde me helemaal: "Ben je hier gekomen om gewoon te kletsen?"! Misschien zijn er goede artsen, maar Bella met haar gratis consult. Ik ga daar te voet naartoe! Scheid geld - dat is mijn gevoel van deze kliniek.

Er is geen ethiek noch cultuur in Lurie Bella Leonidovna. "Gratis onbeschoftheid" - dus je moet haar consult bellen.

We gingen naar de actie van echografie + fibroscan + raadpleging over de resultaten van de studie voor 4000 roebel. Extra abdominale echografie + 2000 roebel. Vooruitbetaling bij de kassa, want 2 van hen kondigen 14 duizend aan. (4000 * 2 + 2000 * 2), daarbij verwijzend naar het feit dat het personeel van de receptie een echografie met een doppler voor 2.700 aanbeval, in plaats van de gebruikelijke voor 2000. We weigeren, herberekenen. We krijgen de resultaten, we gaan naar de consultatie bij Lurie B. L. Als ze snel naar de resultaten kijken, stellen ze meteen de vraag: "Zullen we worden behandeld?" Na het beantwoorden van dat is het noodzakelijk om eerst aanvullende analyses door te geven en mogelijke kosten te bespreken, aanbevelingen worden gedaan op A4-sheet met de nodige analyses (voortdurend commentaar geven op wat zij denken en zorgen maken over onze financiën en zullen proberen ze te redden door alleen de meest noodzakelijke aan te wijzen.) Algemene indruk van de kliniek (gehuurd kantoor on the Garden Ring) - niet de beste, misschien zijn er gekwalificeerde specialisten die er werken, maar de regelrechte oplegging van diensten laat na het bezoek een onaangenaam gevoel na.

Wat betreft de gratis consultatie van B. L. Lurie, het gevoel dat ze werkt als een "verkoopmanager" voor haar kliniek, waarbij ze haar naam tot op zekere hoogte gebruikt. Ik kreeg geen enkele vorm van consult, ik ging na 5 minuten weg met een cheque van 10.000 roebel. en de belofte om hun tests opnieuw uit te voeren, die bij de hand waren (een dag eerder gedaan in het Central Clinical Hospital en Near-Medic) en die haar er bijna op hebben laten kijken. Hij kwam met een klacht van ernstige zwelling van de benen, ze keek er niet eens naar. Het gevoel van communicatie is complete onverschilligheid en verwaarlozing. Ik kan niets zeggen over specialisten, na zo'n receptie besloot ik naar een andere plaats te gaan.

Ik wil Lurie Bella Leonidovna bedanken voor deskundig advies en hulp bij het oplossen van ons probleem. Hepatitis werd gevonden in mijn zoon, maar hij weigerde naar de dokter te gaan en zichzelf medicatie toe te dienen. Ik zocht naar artikelen op internet en probeerde de behandeling op mezelf, wat mijn toestand alleen maar verergerde. En zijn toestand verslechterde tegelijkertijd elke dag. Helaas hebben we te laat gehoord over zijn diagnose, maar dankzij de arts die ons gekwalificeerde hulp heeft geboden, is de zoon aan het herstellen. Het belangrijkste is om niet op te geven en te handelen!

Clinic on the Garden

Metro: Cultuurpark

Adres: 13 Zubovsky Boulevard, Moskou

Werktijden: Weekdagen: 9: 00-21: 00 uur, zaterdag: 9: 00-15: 00 uur

Vrije dagen: zondag

Contact telefoon: +7 (495) 255-10-60

Is het er niet doorgekomen? Wij zullen u helpen een dokter te vinden in Moskou: 8 (499) 519-36-72

Ontvangst in de nabije toekomst, kortingen tot 30%

Kliniekfoto's

Aanvullende beschrijving

Medical Center Clinic on Garden heeft een uniek team van medisch specialisten, dat meer dan 10 jaar geleden werd opgericht. We bieden hooggekwalificeerde hulp bij de diagnose en behandeling van verschillende ziekten. Al onze artsen zijn professoren, artsen en kandidaten voor medische wetenschappen, artsen van de hoogste categorie. Veel specialisten van ons diagnostisch medisch centrum zijn bekend in hun vakgebied, leden van Europese en Russische wetenschappelijke verenigingen, auteurs van talrijke wetenschappelijke werken. Tegelijkertijd is elke arts in ons centrum een ​​ervaren beoefenaar die dagelijks met patiënten communiceert. Honderden patiënten hebben met succes cursussen in ons centrum voltooid volgens internationale normen, waaronder ernstige en levensbedreigende ziekten. Het is echter vaak noodzakelijk om niet-standaard beslissingen te nemen in moeilijke klinische situaties, wat veel ervaring en professionaliteit vereist van de arts.

De kliniek in de tuin is uitgerust met de modernste apparatuur, inclusief expertklasse. Hierdoor kunnen we de nieuwste diagnosemethoden toepassen en chronische ziekten behandelen in een breed scala aan medische specialisaties. De verworvenheden van de moderne medische wetenschap in diagnostiek en behandeling maken het mogelijk om vele jaren een behoorlijk niveau van levenskwaliteit te behouden. Neem de eerste stap, doorloop een onderzoek, krijg betrouwbare informatie over uw gezondheid en gebruik zo nodig de hulp van professionals op hoog niveau om uw gezondheidsproblemen op te lossen. De specialisten van ons centrum hebben een aantal diagnoseprogramma's voor mannen en vrouwen ontwikkeld, waaronder het jaarlijkse medische onderzoeksprogramma.

Bella leonidovna lurie beoordelingen

- Het programma is "Uw dokter". Ik herinner u eraan dat we het vandaag hebben over virale hepatitis. In onze studio, Bella Leonidovna Lurie, hoofd van het hepatologisch centrum van de polikliniek van het onderzoeksinstituut voor fysisch-chemische geneeskunde van het Russische ministerie van gezondheid, lid van de Europese vereniging van hepatologen.

- Hallo, Bella Leonidovna.

- We zijn erg blij om u te verwelkomen in onze studio. Ik begon ons gesprek met het verhaal dat zoveel mensen besmet zijn met hepatitis. Wat vind je ervan dat hepatitis nog steeds een reden tot ongerustheid is? Wat is hepatitis?

- Hepatitis is een ontstekingsproces in de lever en niet alleen virussen kunnen hepatitis veroorzaken, er zijn ook andere oorzaken van hepatitis. Maar vandaag zullen we het hebben over virale hepatitis. Bovendien is virale hepatitis tegenwoordig zo open dat het Latijnse alfabet niet voldoende is om de soorten hepatitis aan te duiden: A, B, C, D, Delta, enz. Maar in feite beschouwen we slechts twee soorten hepatitis B als ernstig en gevaarlijk C, waarvoor is aangetoond dat de aanwezigheid van dit virus, als het actief is, een diagnose is van chronische virale hepatitis, die onvermijdelijk leidt tot veranderingen in de lever die onverenigbaar worden met het leven, en deze veranderingen zijn onomkeerbaar. Ze gebeuren heel langzaam. Het proces dat daartoe leidt, wordt het febrosis-proces genoemd, en altijd is de eindfase cirrose. Dat is de reden waarom deze ziekten ernstig en gevaarlijk zijn. Virale hepatitis A, die zich meestal manifesteert in de acute vorm, dat wil zeggen, geelzucht en alle andere symptomen die heel goed bekend zijn. En in principe wordt deze ziekte meestal in een ziekenhuis behandeld en eindigt deze altijd met herstel. Acute hepatitis kan ook B en C zijn, wanneer een grote hoeveelheid van een virus of de reactie van een organisme precies dezelfde symptomen veroorzaakt, maar vaak eindigen acute virale hepatitis B en C in herstel. Hoewel voor virale hepatitis C niet zo'n diagnose wordt gesteld als herstel, is dit een uitkomst. Dit is meestal de chronische vorm of drager van antilichamen tegen het hepatitis C-virus.Ten aanzien van paniek, die meestal voorkomt bij mensen, wanneer geconfronteerd met deze diagnose (en bovendien moet ik zeggen dat eenieder van ons deze diagnose kan krijgen. - en dit is een zeer correcte wet - voor elke behandeling naar de kliniek of naar het ziekenhuis, niet noodzakelijk met hepatitis, wordt u zeker getest op virale hepatitis B en C. Dit is buitengewoon belangrijk, want als een persoon deze ziekten op tijd heeft, dan met hen m Het is belangrijk om u te waarschuwen dat de resultaten van tests die een persoon bij een dergelijk eerste onderzoek krijgt, niet altijd een diagnose betekenen. Daarom is het uiterst belangrijk wie als eerste deze diagnose meldt en wat een persoon zal horen als reactie op deze testresultaten. vandaag kan zonder overdrijven gezegd worden dat zijn leven afhangt. Bijvoorbeeld, iemand krijgt voor de eerste keer een diagnose - HB-antigeen. Dit is geen diagnose, het is een laboratoriumindicator, die in feite aangeeft dat een persoon een hepatitis B-virus heeft, maar dit is geen diagnose van chronische virale hepatitis, omdat om een ​​dergelijke diagnose te stellen aanvullende tests nodig zijn. En meestal ontvangt een persoon een dergelijk analyseresultaat van een niet-gekwalificeerde persoon die hier niets van begrijpt, hij kan het volgende horen: "Dit is een drager van het HB-antigeen, wat niet gevaarlijk voor u is, omdat bijna een derde van de mensheid ermee besmet is." Op dit punt kan de persoon zijn zin krijgen, omdat de veranderingen in de lever die optreden wanneer hij het virus heeft, zij zeer langzaam optreden. En als een persoon bij het ontvangen van dergelijke informatie onmiddellijk verkeerd is georiënteerd, gooit hij het uit zijn hoofd en doet alsof er niets met hem is gebeurd.

- En dit klopt natuurlijk niet...

- Het is misschien zo, maar het moet worden gecontroleerd. Daarom moet het eerste dat nodig is wanneer een persoon een dergelijk analyseresultaat krijgt (ik zeg niet dat dit een diagnose is) verwijzen naar een hepatoloog.

- Ik begrijp het. Over wie hepatologen zijn, laten we het later hebben. En laten we nu een korte tijd stoppen en een video bekijken waarin wordt gesproken over manieren om te beschermen tegen hepatitis en een klein beetje over de behandeling van hepatitis.

Onlangs zijn miljoenen mensen geconfronteerd met het probleem van virale hepatitis. Deze gevaarlijke infectieziekten hebben wereldwijd een enorme prevalentie bereikt, grotendeels als gevolg van het niet-naleven van de hygiënevoorschriften. Vaak hebben mensen simpelweg niet genoeg informatie over hoe het virus zich verspreidt, methoden van bescherming en behandeling. De meeste mensen weten bijvoorbeeld alleen dat hepatitis B gevaarlijk is, omdat dit kan leiden tot cirrose en leverkanker en de behandeling wordt uitgevoerd met dure medicijnen.

Met een hoog risico op infectie, jonge mensen, evenals drugsverslaafden. Niet iedereen weet echter wat in het dagelijks leven met virale hepatitis kan worden besmet: door accessoires voor manicure, door de oren te prikken en tatoeages aan te brengen, door een washandje, handdoek, scheermes enzovoort. Wees echter niet bang - de ziekte is behandelbaar. De statistieken spreken voor zich - patiënten met hepatitis A of E herstellen in de meeste gevallen volledig, hepatitis B is genezen in 90 van de 100 gevallen, hepatitis D of C - elke vijfde, in de rest verandert de ziekte in een chronische fase. Maar dit is ook geen zin. Met de juiste behandeling kan een persoon nog eens 10-20-30 jaar of meer leven. Denk eraan: het belangrijkste is dat de vraag welke van de geneesmiddelen u beter beschermt tegen uw lever moet worden beantwoord door een hooggekwalificeerde specialist. Alexander Assistants, "Ladies 'Television Club".

- We vervolgen het gesprek met Bella Leonidovna Lurye, het hoofd van het hepatologisch centrum van de polikliniek van het onderzoekinstituut voor fysisch-chemische geneeskunde van het ministerie van Volksgezondheid van Rusland, lid van de Europese vereniging van hepatologen. Bella Leonidovna, we zijn nu in het laboratorium met u dat iemand met dergelijke informatie moet omgaan, met dergelijke gegevens naar een hepatoloog. Wat doet deze specialist, waarom is hij, alleen hij kan helpen?

- Het is een feit dat virale hepatitis een zeer complexe ziekte is. En in elk geval moeten we het begrijpen. Dit geldt met name voor virale hepatitis B, waarover (overigens is het heel vreemd voor mij) dat er een mening is dat virale hepatitis B niet gevaarlijk is. Hier is virale hepatitis C een gevaar, het is een tedere moordenaar en zo voort, het is altijd dodelijk, maar virale hepatitis B is dat niet. Een hele grote fout. Hepatitis B-virus is erg boos. Wanneer het actief is, leidt het snel tot cirrose, dus om te begrijpen wat er gebeurt, moet de arts specifiek vaststellen wat elke persoon persoonlijk een relatie heeft met het virus, omdat elke persoon een andere structuur heeft. Het gebeurt dat deze relaties in het voordeel van het virus zijn. Dan is hij boos, actief, dan zal de behandeling zeer ernstige medicijnen zijn en het resultaat van de behandeling verklaren we het stoppen van het proces dat leidt tot cirrose. Dit proces stopt, het wordt geen herstel genoemd, het wordt remissie genoemd, wat erg goed is voor een persoon, want als het virus zich niet vermenigvuldigt, wat alleen met speciale medicijnen kan worden bereikt (ik benadruk dit), dan kan de persoon met dit virus leven Vijftig jaar en geen problemen met cirrose. Het is de taak van de moderne geneeskunde om correct te bepalen wat er moet gebeuren. En specifiek met het hepatitis B-virus is er een probleem, omdat hier, in tegenstelling tot virale hepatitis C, geen standaardbehandeling is. In elk geval, de arts zelf, rekening houdend met zijn kwalificaties, rekening houdend met zijn ervaring, zelfs als hij zijn positie als actief of passief beschouwt met betrekking tot deze behandeling, kan men zeggen dat het verdere leven van een persoon ervan afhangt. Want als hij op tijd en correct een beslissing neemt, zal hij eindigen met gezondheid, met deze ziekte zal hij leven, niet sterven. Daarom is het uitermate belangrijk. Bij hepatitis C is de situatie enigszins anders. Het is heel belangrijk om hier een diagnose te stellen, omdat de aanwezigheid van antilichamen tegen het hepatitis C-virus, dat wordt bepaald door alle laboratoria, niet betekent, zoals ik al zei, een diagnose. Dit is een reactie van de hepatische reactie van het lichaam op het feit dat het organisme het hepatitis C-virus heeft bezocht. Er zijn twee mogelijke scenario's. Als het virus in de levercel (het leeft niet in het bloed) zich vermenigvuldigt en uiteindelijk vernietigt, en we het virus in het bloed vinden, stellen we op dit moment een diagnose, het zal noodzakelijk behandeling vereisen. En hier, wanneer ik hoor (en heel vaak wordt besproken) dat de behandeling van virale hepatitis C nutteloos is, onmogelijk, is dit een enorme, catastrofale fout. Daarom, als een persoon zich tot een specialist wendt, begrijpt hij dat hij gewone handelingen zal verrichten, geld zal uitgeven, enzovoort.

- We gaan door met ons programma. Laten we het hebben over de symptomen die gepaard gaan met hepatitis C. Is ze daar of niet?

- Helaas is de bijzonderheid van deze ziekte dat deze zich niet manifesteert. Dit is ook het gevaar, omdat een persoon, zonder symptomen te voelen, geen arts raadpleegt. Soms kunnen de symptomen volkomen normaal zijn, en de persoon is zelfs niet kunstmatig in het hoofd dat ze kunnen worden geassocieerd met hepatitis. Bijvoorbeeld - verhoogde vermoeidheid, ongemotiveerde vermindering van de prestaties, pijn in de gewrichten. Dat is alles wat er gebeurt met zoveel ziekten, met dezelfde griep gebeurt. Daarom komt het zelfs niet bij een persoon voor dat dit in verband kan worden gebracht, en soms zijn dit de enige symptomen van virale hepatitis. Wanneer er ernstige symptomen optreden, zijn deze zichtbaar op het gezicht. Dan is het moeilijk en laat om virale hepatitis te behandelen. Daarom, als we het hebben over hoe we het in principe kunnen definiëren - er is maar één manier - om een ​​analyse te doen. Helaas kan nu niemand zeggen dat we buiten de risicogroep vallen, we noemen geen risicogroepen. Helaas is het mogelijk dat door deze verdeling van intraveneus drugsgebruik over de hele wereld, enzovoort medische manipulatie gevaarlijk is voor mensen. En omdat niemand van ons kan zeggen: "Ik ben nog nooit in mijn leven bij een tandarts geweest", lopen we allemaal risico's voor één persoon. En dit betekent dat het noodzakelijk is om op tijd gecontroleerd te worden. Er is een vaccinatie tegen virale hepatitis B, je moet het doen omdat het een serieuze verdediging is.

- In of C zei je?

- Helaas is er geen vaccin voor virale hepatitis B. Voor virale hepatitis C belooft de wetenschap dit vaccin in de nabije toekomst niet vanwege de complexiteit van dit virus. Bij virale hepatitis B is de situatie als volgt. Over de hele wereld voor meer dan 15 jaar, en in ons land ongeveer 5 jaar, is er een wet volgens welke alle kinderen in de eerste dagen van de geboorte moeten worden gevaccineerd tegen virale hepatitis B. Helaas is dit vaccin niet eeuwig en na 5-8 jaar die kunstmatig zijn ontwikkeld, verdwijnen. En daarna is de persoon weer onbeschermd. En op dit moment is het besluit niet langer een land, de beslissing wordt genomen door volwassenen, en dit is hun verantwoordelijkheid. Als ze er niets van weten, hebben ze nog nooit iets gehoord, ze lopen een groot risico. Als een persoon hiervan op de hoogte is, bijvoorbeeld een vrouw bij het plannen van een zwangerschap, aangezien het hepatitis B-virus de placenta passeert, wordt het kind overgedragen, moeten ze worden gevaccineerd. En weet je, helaas, elk Europees Congres is hepatologisch (ze komen één keer per jaar voorbij), het begint met het feit dat het aantal patiënten met virale hepatitis B toeneemt. Het is verschrikkelijk, het is vreemd als er bescherming is. Weet je, er zijn ziekten die niet langer bestaan ​​in de wereld, bijvoorbeeld pokken, wordt ook overgedragen van persoon op persoon, niets anders. Ze won vanwege vaccinaties. Maar hier, helaas, omdat het niet eens in je leven werkt, moet je elke 5-8 jaar een beslissing nemen, we worden blootgesteld aan een ongelooflijk gevaar, hoewel het probleem gemakkelijk kan worden opgelost. Een ander ding - met virale hepatitis C: geen vaccinaties, hier zal het moeten worden gecontroleerd. Maar nogmaals wil ik benadrukken dat er een behandeling is, en deze behandeling is alleen standaard (volgens internationale normen), die niet alleen is goedgekeurd, maar ook bewezen heeft dat het logisch is, het helpt om de reproductie van het virus te stoppen. We weten niet of we het zullen verwijderen of niet, simpelweg omdat er geen analyse is. Zodra het virus uit het bloed verdwijnt, zien we het niet meer. Daarom kan het zijn dat we in sommige gevallen een garantie kunnen geven, zeggen dat het virus niet meer bestaat, maar omdat er geen analyse is en er geen garantie is dat het bevestigt, kunnen we praten over remissie.

- Bella Leonidovna, wil u nogmaals benadrukken wat de taak van de reguliere geneeskunde is bij de behandeling van hepatitis.

- Weet je, de taak van de moderne geneeskunde bij de behandeling van hepatitis is, denk ik, het volgende. Iemand die op de juiste manier is geïnformeerd (en in onze verlichte leeftijd is deze informatie gemakkelijk te krijgen), maar elke keer verbaast het me hoe nonchalant obscurantisme en onwetendheid dom zijn wanneer ze behandeling van virale hepatitis aanbieden met een soort drank, wijwater, het verwarmen van bloed, afkoelende bloed, kruiden, voedingssupplementen... Dit is verschrikkelijk, dit is het grootste gevaar dat nu bestaat voor diegenen die willen leven met virale hepatitis, en niet doodgaan.

- Onze kijkers zullen dit hopelijk niet doen. Nu weten ze dat er een speciale kaste van artsen is - dit zijn hepatologen - die zich speciaal bezighouden met de behandeling van virale hepatitis. En je moet met dit probleem naar een hepatoloog gaan.

- Dit is een standaard antivirale therapie, die het resultaat geeft. Het resultaat is het leven.

"Het resultaat is een kwijtschelding die, zoals je zei, 150 jaar kan duren." Tot slot nog een vraag: Bella Leonidovna, hoe zit het met vrouwen die erachter zijn gekomen dat ze hepatitis hebben?

- Een zeer belangrijke vraag. Weet je, helaas kom ik dit ook tegen, soms krijgen ze advies van een gynaecoloog over abortus. In categorisch opzicht is het in geen geval noodzakelijk om een ​​hepatoloog te raadplegen, omdat het hepatitis C-virus bijvoorbeeld niet door de placenta gaat, het kind niet wordt overgedragen. Het hepatitis B-virus passeert helaas de placenta, evenals seksueel overdraagbare, in tegenstelling tot C. Maar er is een vaccin dat het kind in veel opzichten onmiddellijk na de geboorte beschermt.

- Dat wil zeggen, hier moet je worden gevaccineerd.

- Natuurlijk. De enige mogelijkheid om te bespreken (ik zeg niet dat er überhaupt over na te denken) is het beëindigen van de zwangerschap alleen als de lever ernstig wordt aangetast als gevolg van virale hepatitis. En dan een dubbele last op de lever - enerzijds een kind, anderzijds een virus - een vrouw kan het niet verdragen.

- Bella Leonidovna, sommige mensen verschijnen niet lang bij de dokter, ze slagen er in om na meerdere jaren tests uit te voeren, ook voor virale hepatitis. Hoe adviseer je, met welke regelmaat moet je komen om dergelijke testen te doen?

- Ik vind het moeilijk om deze vraag te beantwoorden. Ik denk dat het om de twee of drie jaar goed zal komen.

- Wat is de incubatietijd?

- Omdat, ten eerste, er een incubatieperiode is, en ten tweede, de processen die het virus in het lichaam veroorzaakt, ze gaan in één richting - in de richting van de vorming van cirrose gaan ze heel langzaam. Gelukkig, zelfs als je al het virus hebt, heb je tijd om het proces te doorgronden en op tijd de juiste beslissingen te nemen.

- Is het mogelijk om dat te zeggen, om te hopen dat alle hepatologen na verloop van tijd hepatitis zullen winnen? Zijn er nieuwe ontwikkelingen, drugs?

- Weet je, ik kan zeggen dat we nu kunnen zeggen dat er manieren zijn om virale hepatitis te behandelen. Dit is geen zoete pil die men dronk en alles is gezond. Nee, dit is helaas niet het geval. Maar toch is het absoluut absoluut een echte kans om met deze virale hepatitis te leven. Nogmaals zeg ik - om lang te leven, en vooral, zonder cirrose. Wanneer we de behandeling van virale hepatitis bespreken, leggen we tot in detail uit dat een persoon bijwerkingen kan hebben. Ze zijn niet vergelijkbaar met wat een persoon ervaart als hij cirrose heeft. En bovendien passeren ze onmiddellijk na ontwenning van het medicijn en blijft er een gezonde normale lever achter.

- Bella Leonidovna, er is een perceptie dat een zeer dure behandeling. Wat denk je hiervan?

- Het is moeilijk voor me om te zeggen wat duur is, wat goedkoop is, het is allemaal relatief. De behandeling is anders en wanneer een persoon de behandeling bespreekt, moet hem informatie worden verstrekt dat er niet alleen geïmporteerde dure geneesmiddelen zijn, maar dat onze binnenlandse relatief goedkope en zeer goede geneesmiddelen waarvan de effectiviteit is bewezen. Daarom moet een persoon een keuze hebben, en, belangrijker nog, een persoon moet over juiste, competente informatie beschikken. Als hij goed geïnformeerd is, neemt hij de juiste beslissingen, omdat je de eigenaardigheid van virale hepatitis C kunt horen: geen behandeling, dure medicijnen, geen garanties, geen bijwerkingen... en wat doet een persoon als gevolg van deze informatie? Wel, ga gewoon en schiet jezelf neer. In feite is er een keuze, in feite moet je noodzakelijkerwijs worden behandeld.

- Gezondheid is tenslotte kostbaarder dan geld.

- Als gevolg hiervan krijg je een gezonde lever. Maar als u geld uitgeeft aan uw gezondheid, heeft u geen andere uitweg, dan is dit waarschijnlijk correct.

- Bella Leonidovna, je hebt alles opmerkelijk en interessant verteld, heel erg bedankt dat je naar ons bent gekomen. Daarop kwam het eerste deel van ons programma tot een einde.

opmerkingen 2

11 november 2012

Ik werd op deze site behandeld, medicijnen zijn erg duur, je begint een antiviraal medicijn te steken (pegasis), of voor dat geld is genoeg, er is een secundair probleem en de kosten stijgen, maar het resultaat is het waard - ik sla de testen eens in de zes maanden. waarheidsgevolgen - GEWICHT. het gevecht is niet mogelijk. De set vordert - dus ik besloot me weer voor hen aan te melden, BEN NIET BANG VOOR ALLE GOEDE GELUKKENS Je wordt normaal in het centrum behandeld.Duurlijk.Wat te doen. Ik wil leven

1 januari 2014

Beste Bella Leonidovna!

Mijn naam is Egani Alla Askerovna met hepatitis C genotype 1 sinds 1992. Hepatologen in Nizhny Novgorod (waar we wonen) en artsen in Duitsland (waar we een gedeeltelijk onderzoek hebben ondergaan) bevelen dringende behandeling aan, drievoudige therapie wordt aanbevolen (d.w.z. drie geneesmiddelen). Laat ons weten of we kunnen deelnemen aan uw klinische onderzoeken. Als dit niet het geval is, raad dan aan waar anders te gaan. oprecht

Alla Egani (gsm +7 910 131 69 86, huis tel. 8 831 215-06-07

Hepatitis ru beoordelingen over de kliniek

Recensies van klinieken in de tuin aan de Zubovsky Boulevard, 13 (6 verdieping)

Ik wil de vreugde delen!

Een week geleden voltooide ik een 12-weekse behandelingskuur voor hepatitis C, 1 genotype.

Behandeld met Sofosbuvir 400 mg (Sofosbuvir) + Daclatasvir (60 mg) geproduceerd in India.

De behandeling was succesvol zonder enige bijwerkingen.

Nu voel ik me heel goed!

Ik raad u aan om de behandeling niet uit te stellen, omdat de medicijnen zeer betaalbaar zijn geworden.

Ik heb de cursus onmiddellijk voor 12 weken besteld, maar via tussenpersonen in Moskou.

De cursus kostte me 12.000 roebel voor 12 weken.

Ze leverden het aan mij op de 8e dag na mijn beroep. Het was een beetje duurder als ik rechtstreeks in India bestelde, maar dan is het snel en gemakkelijk en is alles duidelijk.

Zojuist gebeld, besteld en een pakket ontvangen! Prijzen zijn lager dan die van tussenpersonen aanbevolen door artsen in Moskou.

Indien nodig, hier is de telefoon van deze tussenpersonen +7 (925) 003-88-17 Sergey of Andrey.

Genees, span niet aan en leef het leven niet ten volle! Ik wens je een spoedig herstel!

Naar mijn mening, lever fibroelastometry doorgegeven in deze instelling. De problemen begonnen vanaf het allereerste begin: ten eerste is het erg moeilijk te vinden - er is geen teken op het gebouw. Ik bel 2 telefoons - neem de telefoon niet op. Toen ik ze met grote moeite vond, kreeg ik te horen: oh, en onze tekenen worden voortdurend verwijderd.

Next. Om een ​​of andere reden werd fibroelastometrie uitgevoerd met 11 metingen (in een andere instelling waren er 25 gedaan). Informativiteit neemt af.

En de laatste, meest interessante. Er is een dergelijke service in deze instelling als een gratis medisch consult. Ik denk, ik ga, gewoon gratis. Op kantoor werd ik begroet door een onbeleefde dame met een slechte adem, die niet eens naar mijn studies ging kijken, maar meteen verklaarde dat de mate van leverschade hoog was en dat je onze arts moet raadplegen voor behandeling. Het woord consult moet worden vervangen door een reclamecampagne en de arts moet worden vervangen door een promotor.

Op dezelfde dag was bij de receptie in de staat. instelling, en alles was niet zo erg als ik daar zong.

Het resultaat: ik adviseer niet om te gaan - ze komen schaamteloos in hun diensten en de geloofwaardigheid van het onderzoek is twijfelachtig. Laat je niet verleiden door schijnbaar lage prijzen. Over het algemeen geeft de kliniek de indruk van een semi-kelder kantoor, hoewel het zich op de 6e verdieping bevindt.

Een beroep gedaan op de actie op het gebied van leveronderzoek en -consultatie. Elatometrie van indicatoren F0. De dokter op het spreekuur intimideert dat het tijd is om te sterven als je niet alleen met ons behandeld wordt. Volledige niet-naleving van de medische ethiek (beslist over het werk van het Clinical Infectious Diseases Hospital 1) Respect voor patiënten, misschien verandert het als het instemt met het onderzoek en de behandeling. Zeer ontevreden.

Mijn bezoek begon met een fraude door niemand, maar door de belangrijkste Madame, met de achternaam, met de letter "L".

Madame is duidelijk niet van de geneeskunde, maar van een gerookt theater), maar nu gaat het niet om haar.

De site gaf aan: "Leverelastometrie + lever-echografie + consult = 4000r. Tijdens het consult werd me verteld dat je voor een volledige echografie nog 2300 roebel moet betalen. In aanwezigheid van 5300r. en 1000 op de kaart. De kaart ging niet voorbij en ze vertelden me dat ze het resultaat pas na de toeslag zouden geven. Oké. Ik ga naar het kantoor van Madame en vraag, kan ik advies krijgen over het resultaat van de echografie? Als antwoord: "Wanneer u onze schulden aan ons terugbetaalt, zal ik met u praten" (ik schrijf woord voor woord, ik denk nergens aan). Ik kom terug bij de kassier, kwel de kaart en uiteindelijk gaat het bedrag voorbij. Ik kom terug van Madame, maar het is duidelijk dat ze die stemming al heeft... Kortom, zij legt mij uit wat ik wist, zelfs zonder haar. In dit geval, op elke mogelijke manier misbruikend INFECTIEF KLINISCH ZIEKENHUIS nr. 1. De kliniek zelf is geen kliniek, maar een eenvoudig kantoor in de leaseovereenkomst zonder normale reparatie. Dit alles maakte een indruk van het niet-professionalisme van alle werkende artsen daar. Ik zal daar zeker niet worden behandeld, het leidt bovendien tot negatieve gedachten over de afwezigheid van negatieve beoordelingen over de kliniek en alle positieve werden op bestelling geschreven. Leverziekten zijn zeer ernstig en duur om te behandelen. Beslis zelf.

Naar mijn mening heb ik problemen met de alvleesklier en helaas werd het overgedragen aan de lever. Nu ben ik aan het testen, ik doe testen en ik zal hier verder behandelen. Ik hoop echt op hulp, althans voorlopig, de specialisten en de kliniek zelf hebben een gunstige indruk.

Ik leerde laat over hepatitis, of om meer precies te zijn, toen cirrose al was begonnen. Het is goed dat in ieder geval in de beginfase en de specialisten van deze kliniek me hebben geholpen om ermee om te gaan! Hij passeerde twee kuren met antivirale therapie, er waren momenten dat hij zich wilde overgeven, maar dankzij de ondersteuning en behandeling van specialisten van deze kliniek kon hij de ziekte het hoofd bieden. Ik denk dat dit een groot succes is! Bedankt!

Naar mijn mening is Nelly Nikolaevna Tsurikova een zeer attente persoon en een hepatoloog op zeer hoog niveau. Dankzij mijn bezoek aan uw kliniek, geloof ik dat ik mijn gezondheid kan herstellen, en de steun van Nelly Nikolaevna helpt me hier veel mee.

De kliniek van Bela Leonidovna opent de weg naar vreugde voor de zieken! Dag en nacht, ik wens u, beste doktoren, wat u mij hebt gegeven! Wees zo gelukkig, gezond en kalm, gedijt en weet - dankbare patiënten houden van je. Zorg ervoor dat je steeds weer naar je toe komt!

Naar mijn mening zou ik willen dat alles anoniem is, dus in zo'n delicate kwestie als hepatitis vertrouwde ik de specialisten van de kliniek op Sadovaja volledig. Heeft analyses overhandigd, helaas is de teleurstellende verwachting bevestigd. Nu ben ik in dezelfde kliniek aan het behandelen, ik hoop op een gunstig resultaat, ik voel dat ik mijn arts volledig vertrouw.

Naar mijn mening besefte ik dat, toen ik hevige pijn in mijn zij voelde, de tijd rijp was om tenminste te worden onderzocht om op zijn minst de oorzaak van dit probleem te kennen. In de wijkkliniek was de opname zes maanden vooruit, dus ik ben hierheen gegaan, hier kon je alles op dezelfde dag meteen doen. Ik passeerde de biochemische analyse, echografie en elastometrie en helaas werd duidelijk dat het om alcoholische hepatitis ging. Nou, er is niemand de schuldige dan ikzelf. Dank aan mijn behandelende artsen, Hepatologist Tsurikova N.N. en gastro-enteroloog Chernyshev A.L. omdat ze me niet hebben laten rotzooien, voeren ze een bekwame en effectieve behandeling uit. Ik word beter.

Naar mijn mening, toen ze begonnen met hun echtgenoot voor te bereiden op de conceptie van een baby, werden bij het afleggen van tests virale hepatitis-markers gevonden (HBs-Ag-positief). Ik werd hier eenvoudig van ontmoedigd, wist niet wat ik moest doen of waar ik heen moest gaan. Ze begon navraag te doen en vond een kliniek in de tuin. Godzijdank dat ik mijn arts heb gevonden - Nelli Nikolaevna Tsurikova. Ik was heel bang dat ik de zwangerschap zou moeten beëindigen, maar Nelli Nikolaevna zei dat hepatitis geen contra-indicatie voor haar is. Gedurende de hele periode van de zwangerschap had ik haar onder controle, waardoor ik een normaal, gezond kind kreeg. Word het beu om haar hiervoor te bedanken!

Er waren angsten dat ik hepatitis C heb, maar ik wilde zeker weten, vooral omdat ik hoorde dat er nu een gratis consult plaatsvindt in de kliniek op Sadovaya. Ingeschreven voor dezelfde dag. Ik was ook blij dat het niet nodig was om een ​​paar weken van tevoren op voorhand te registreren, zoals soms gebeurt in sommige medische centra. Bella Leonidovna legde me in detail uit wat de mogelijke oorzaken van deze ziekte zijn, bestelde een onderzoek, ik slaagde voor alle noodzakelijke tests, waarbij mijn diagnose helaas werd bevestigd, maar met zulke bekwame artsen maak ik me geen zorgen.

Naar mijn mening, hallo. Ik vond twee medewerkers met wie ik toevallig op de brug ontmoette, een in een bril met kort haar en de andere juist daarboven. Met krullend haar. En ik wilde telefonisch contact met hen opnemen. Goede meisjes zijn de namen echt vergeten, maar de naam van een meisje is Ksenia als ik me niet vergis. Als je het zo kunt doen dat ze me terugbellen naar dit nummer 8968-839-67-92. Vertel de jongeman die ze 's nachts op de Kiev-brug hebben ontmoet, als ze het zich herinneren

Hepatology Center "Clinic on the Garden"

Moscow Hepatology Centre werd in 2000 geopend als een gespecialiseerd wetenschappelijk centrum voor de studie van leverziekten, diagnose en behandeling van hepatitis. Aanvankelijk, van 2000 tot 2009, functioneerde het Hepatologiecentrum "Hepatit.ru" op basis van het Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Fysische Chemie (Onderzoeksinstituut voor Fysisch-Chemische Geneeskunde). Sinds 2009 is het centrum een ​​onafhankelijke instelling geworden en werd het omgedoopt tot het medisch centrum "Clinic on Garden". De specialisten van het Hepatology Centre hebben uitgebreide ervaring in het succesvol behandelen van verschillende leverziekten, waaronder virale hepatitis, cirrose, vette hepatosis (niet-alcoholische leververvetting), metaboolsyndroom en gastro-enterologische aandoeningen: cholelithiasis, gastro-oesofageale refluxziekte, maagzweer, gastritis, galblaas cholesterose, gastroduodenale aandoeningen, Gilbertsyndroom, acute en chronische pancreatitis.

Het is mogelijk om te lopen naar het Hepatology Centre "Klinik on Sadovoy" (50 meter) van het metrostation Park Kultury.

Recensies van het Hepatology Centre "Clinic on the Garden" in Moskou

Het lijkt erop dat slechts ongeveer 30 jaar en welke problemen met het hart kun je denken? Maar de laatste tijd begonnen een aantal constante onderbrekingen in het werk van het hart, het hoofd draait constant, de toestand is erg onaangenaam en pijnlijk. Vrienden adviseerden om zich tot Karasev A.V. te wenden en ze hadden zich niet vergist. Ik heb nog nooit zo'n vriendelijke en responsieve arts ontmoet. Na uitgebreid onderzoek, testen, cardiogram en echografie heeft de arts de behandeling gerustgesteld en voorgeschreven. Het blijkt dat ik een aangeboren mitralisklepprolaps heb en dat het gelukkig niet eng is. A.V. Karasev schreef geen dure medicijnen voor, maar we startten de behandeling met eenvoudige vitamines en kalmerende middelen. Ik dank hem zeer voor de getoonde aandacht en zorg, zijn behandeling heeft me veel geholpen. Nu adviseer ik hem alleen aan hem en al mijn vrienden. Ik ben zeer tevreden, ik vond alles leuk.

Weet je, dit is een geweldige dokter, hij heeft me in 2007 geopereerd. Dit is een dokter van God. Nu wordt mijn man door hem behandeld, ik heb niet eens naar een andere dokter gezocht, maar kwam onmiddellijk naar hem toe. Ja, hij is weinig spraakzaam, maar onze gezondheid berust op dergelijke professionals. Veel dank aan hem, ik adviseer iedereen.

Veel dank aan Elena Lvovna. Ze heeft ooit mijn dochter geholpen. Ze heeft een hart van goud. Moge God haar gezondheid en het allerbeste schenken!

Martazinova is de beste perinatoloog. Alle echografen kunnen de lengte van de botten meten, maar als God het verhoede, is de serieuze diagnose van de foetus in kwestie - dit is alleen voor haar. Ze heeft publicaties over de intra-uteriene bepaling van het Shershevsky-Turner-syndroom. Kortom, als u een uitgebreid echografisch onderzoek van de foetus nodig heeft, kunt u zich aanmelden bij S.K. Martazinova

Geweldige dokter! Ze heeft me veel geholpen! Cool professioneel en aardig persoon. Ik heb veel goede recensies over haar werk gehoord en heb er op persoonlijke ervaring zeker van gemaakt.

Marina Leonidovna arts - je kunt je niet beter voorstellen. Slim, gevoelig, attent, nauwgezet en zeer responsief. Ik raad het iedereen aan.

Tot mijn ongeluk kreeg ik het koud tijdens vakantie, verdiende me zo overlast als blaasontsteking. Ze heeft zelf het medicijn voorgeschreven (nou ja, de apothekers stelden voor aan de apotheek), pakte het, het leek te helpen. En ze keerde terug naar huis, en na een tijdje keerde de ontsteking weer terug. Nu was het niet zonder een bezoek aan de dokter. Was bij een receptie in Badri Roinovich, hij bewees zichzelf een eersteklas specialist te zijn. Hij was uiterst beleefd en tactvol in communicatie. Hij bevestigde dat het echt cystitis in mij is en legde uit waarom het gevaarlijk is om door mijzelf te worden behandeld. Ik heb de juiste medicijnen toegewezen, het heeft me vrij snel geholpen. De cursus is voorbij en gedurende 9 dagen heeft het de ziekte aangepakt. En ik kreeg ook waardevolle adviezen van de dokter over hoe je een nieuwe herhaling van het probleem kunt voorkomen. Het is heel goed, wanneer de dokter in staat is om te helpen en te waarschuwen. Ik zou deze uroloog adviseren aan iedereen die met een soortgelijk probleem te maken had, zoals ik had.

Het is goed dat ik dankzij mijn kennissen heb gehoord over zo'n geweldige dokter als Martazinova S. K.. Toen ik haar te zien kreeg, verraste ze me aangenaam met haar vriendelijke houding en professionaliteit. Het onderzoek verliep goed, rustig en vooral, de dokter was in staat om te begrijpen wat me dwarszat. Ik wil Martazinova bedanken voor het feit dat ze zo verantwoordelijk en nauwgezet reageerde op haar werk en me kon helpen, ze maakte de juiste diagnose. Er zouden meer van zulke prachtige artsen in onze geneeskunde zijn! Ik raad iedereen aan Martazinov!

Geweldige dokter, aardig, bekwaam, attent. Als er meer van dergelijke artsen zijn, is alles beschikbaar en wordt het onderzoek zeer zorgvuldig uitgevoerd. Ik heb geen enkele minuut spijt gehad dat ik naar Vera Efimovna kwam.

Geweldige dokter! Zeer verantwoordelijk en even aandachtig voor alle patiënten. Heel erg bedankt voor je werk. Meer dergelijke artsen zouden zijn.

Ik raad u aan zaken aan het hart van een professional toe te vertrouwen. Ik heb gelukkig zo'n professional gevonden en geniet nu van een uitstekend welzijn zonder zorgen en zorgen over het werk van mijn hart. Dit is echt een getalenteerd persoon, ontwikkeld, in staat om te denken en niet-standaard beslissingen te nemen, en dit alles met slechts één doel, om de persoon te helpen die zich tot hem wendde voor hulp. Voor het eerst ontmoette ik een specialist die zo toegewijd was aan mijn beroep. Het is goed om te weten dat deze nog steeds bestaan ​​en ons blijven genezen.

Dr. Tanashchuk Elena Lvovna is een goede gastro-enteroloog met kennis van een specialiteit die haar werk benadert. De receptie is beleefd en hoffelijk. Beantwoordt vragen in detail, hoewel in subtiliteit niet informeert.

Dokter - gastro-enteroloog Tanashchuk Elena Lvovna - hooggekwalificeerde specialist. Daarom, toen ik problemen had met de alvleesklier, wendde ik me onmiddellijk tot haar. Nu, na een behandeling te hebben ondergaan, voel ik me veel beter. Voorgeschreven behandeling heeft me geholpen. Waarvoor veel dank aan Elena Lvovna. Ze is een gevoelig, attent persoon.

Echte professional. Dokter met een hoofdletter. Bedankt voor een adequate behandeling, waardoor ik een zoon heb.

Deze pro. De dokter met een hoofdletter. Ja, ze liegt niet, maar ze is een gynaecoloog, geen vest voor tranen. Dankbaar voor haar voor een adequate behandeling, dankzij welke ik een kind heb!

Teleurgesteld bij de receptie. 3.000 gaven en leerden niets nieuws in 10 minuten! De dokter is beroofd van alle menselijke, zeer minachtende houding!

Hij stelde de diagnose zeer snel, de resultaten van het onderzoek kwamen onmiddellijk. Hij deed zelf ook de operatie, verbergt niets voor de patiënt, legt alles uit en laat het zien. Het is gewoon leuk om met zo'n dokter af te rekenen.

Nelli Nikolaevna is een uitstekende dokter. Zeer attent. Brengt de patiënt altijd naar binnen en buiten. Zeer professionele aanpak bij het oplossen van problemen. Het is vooral leuk dat er geen muren tussen de patiënt en de dokter worden gebouwd. Als u antwoorden op dringende vragen wilt, belt u gewoon.
Wonen. Emotioneel. Hij voelt zich heel goed bij de patiënt, weet altijd op welk tijdstip hij de patiënt moet aanpassen, en dit is verdomd moeilijk, omdat hij voornamelijk werkt met mensen met virale hepatitis die een zeer depressieve emotionele toestand hebben.
Ze is meer dan een jaar mijn dokter geweest. En het succes dat we hebben geboekt, is zeker haar verdienste, omdat ze de juiste behandelingstactiek heeft gekozen, in alle stadia van de therapie is ondersteund en de juiste aanpassingen heeft doorgevoerd.
Beveel deze specialist ten zeerste aan.

Bella Leonidovna Lurie is een professional van de hoogste klasse en ook gewoon een aardige persoon. Ik kwam onlangs bij haar receptie, slaagde voor de nodige tests, nu wacht ik op het resultaat. Ze legde me alles uit, verzekerde me dat je je geen zorgen hoefde te maken, niets om bang voor te zijn. Nu wacht ik op de resultaten, ik hoop dat alles in orde is.

Sinds enkele jaren ben ik ziek geweest en gedurende deze tijd heb ik meer dan honderd artsen ontmoet. Bij de communicatie met hen had ik vaak de indruk dat de patiënten 'portefeuilles' voor hen waren. De enige uitzondering op de regels die ik kan noemen, zijn alleen specialisten van het centrum op Sadovoy. Hier worden patiënten heel mentaal behandeld, met echte zorg. Artsen van internationaal niveau in de kliniek op Sadovaya zijn vrij toegankelijk. Je kunt heel snel een afspraak boeken. Veel dank aan het hoofd van de kliniek Lurie Bella Leonidovna voor advies en effectieve hulp. Wees gezond en herstel de gezondheid van zoveel mogelijk patiënten.

Ik zal God mijn hele leven bedanken voor het feit dat hij mij Vera Efimovna heeft gestuurd. Ze is een dokter van God, dankzij haar groeien mijn kinderen op, alle dokters hebben me verteld dat er geen kans is om zwanger te worden, alleen Vera Efimovna inspireerde me met hoop en niet wetende. Ik buig voor haar. Het is jammer dat er niet zoveel artsen van God zijn!

Ik raad iedereen aan Dr. Pashkov Evgenia Yuryevna aan. Ik wendde me tot haar met het probleem van afvallen. De arts was attent, schreef tests voor en behandelde de behandeling.

Ik wendde me tot dokter Pashkova E. Yu. Op aanbeveling van een geliefde voldeed de dokter volledig aan mijn verwachtingen. Zeer geletterd, beleefd en attent. Met verantwoordelijkheid en toewijding doet hij zijn werk. Alles wordt in detail uitgelegd en uitgelegd. Ik ben best tevreden.

Dr. Pashkovskaya E. Yu. Is een echte professional. Voldeed volledig aan mijn verwachtingen van de raadpleging. Vertoningen zijn alleen de beste, bedankt voor de competentie en aandacht.

Dr. Yu. Y. Pashkov werd mij geadviseerd, ik kwam van ver bij haar toe. De dokter heeft mijn vertrouwen volledig gerechtvaardigd en heeft zichzelf van de beste kant laten zien. Zeer vriendelijke, welwillende en vrolijke dokter. Deskundige in de business.

Ik vertrouw nu mijn gezondheid alleen op de professionaliteit van Dr. Pashkova, Evgenia Yurievna. Ze voldoet volledig aan mijn ideeën over de ideale arts.

Ik had een cyste met mijn rechter eierstok verwijderd en velen zeiden dat ze hormonen moesten nemen. Vera Efimovna adviseerde om zich niet met deze voorbereidingen bezig te houden en op dit moment is alles in orde, er zijn geen afwijkingen. Bedankt.

Dankzij Vera Efimovna, heb ik een dochter, die al 14 jaar oud is.

Verwaarlozing, of ik kreeg een slecht humeur. Zeer teleurgesteld.

super dokter Hij voerde een operatie uit op de urethra over de strictuur na 2 mislukte operaties. Nu gaat alles goed.

Bella leonidovna lurie beoordelingen

Virale hepatitis is een ernstige ziekte. Maar hepatitis is niet zo vreselijk als cirrose van de lever, waarnaar in de meeste gevallen het leidt. Normale levercellen worden vervangen door bindweefsel, het orgaan houdt op te functioneren en er treedt een toestand op die onverenigbaar is met het leven.

Hoe de ontwikkeling van cirrose te voorkomen? Wanneer moet de behandeling worden gestart om geen kostbare tijd te verliezen? Candidate of Biological Sciences, lid van de European Association for the Study of the Liver, hoofd van het Hepatological Scientific Center HEPATITIS van het Klinik Sadovy Medical Center Bella Leonidovna Lurie beantwoordt deze en andere vragen.

- Is de persoon met de gediagnosticeerde virale hepatitis gedoemd?

Echt niet. Eerst wordt de ziekte behandeld. Ten tweede is het mogelijk om te leven met virale hepatitis, alleen is cirrose verschrikkelijk. Maar het ontwikkelt zich niet plotseling en onmiddellijk. Omdat het optreden ervan tijd kost.

- Hoeveel? Jaar? Tien jaar? Twintig?

Niemand zal het exacte cijfer noemen. Alles is heel individueel. Hoeveel tijd een patiënt in voorraad heeft, is afhankelijk van vele factoren - leeftijd, geslacht, virusgenotype, duur van de ziekte, maar in de eerste plaats over hoe ver het proces is gegaan en over de aanwezigheid van een genetische neiging tot fibrose.

- Hoe te weten komen hoe ver het proces is gegaan?

Volgens de graad van leverfibrose. Nog niet zo lang geleden was het alleen mogelijk om deze parameter te schatten met behulp van een biopsie. Onder lokale anesthesie werd een klein stukje van de lever uit de lever genomen met een speciale priknaald (biopsie) en onderzocht onder een microscoop. De nadelen van deze methode liggen voor de hand: de subjectieve beoordeling van het resultaat; lage nauwkeurigheid - de studie van een heel klein weefselgebied, dat niet altijd overeenkomt met de werkelijke toestand van de lever als geheel; fysiek en psychologisch ongemak van de patiënt; pijn en gevaar van de procedure.

- Onaangename procedure!

Ja dat is het. Gelukkig is er nu een nieuwe techniek verschenen: elastometrie op het FibroSkan-apparaat. Het laat binnen 5-10 minuten toe om de mate van leverfibrose vast te stellen door de elasticiteit (dichtheid) van het leverweefsel, zonder de patiënt te verwonden. Deze studie is veel nauwkeuriger biopsie, omdat niet een klein stukje, maar significante delen van de lever worden onderzocht. De subjectieve factor is uitgesloten - het resultaat wordt geanalyseerd door het apparaat zonder deelname van de onderzoeker, en de eenvoud en het comfort van het onderzoek maken deze procedure net zo betaalbaar als een echografieonderzoek.

- Hoe weet u of een persoon een genetische aanleg heeft voor fibrose?

Om dit te doen, is het noodzakelijk om een ​​analyse door te voeren op immunogenetische markers geassocieerd met een verhoogd risico op cirrose, deze omvatten polymorfismen van de immunoregulatorische eiwitgenen, cytokinen en fibrogenesefactoren.

Voordat deze methode verscheen, werd de neiging tot fibrose als volgt geëvalueerd: als een persoon verwanten had met cirrose in de familie, betekent dit dat er een neiging bestaat tot de snelle vorming van cirrose. Zo niet, dan nee.

- En nu kun je gewoon bloed doneren en alles ontdekken?

Het is. Op basis van de resultaten van dit onderzoek is het mogelijk om het risico op het ontwikkelen van cirrose te voorspellen en om nauwkeuriger de tactieken te bepalen voor het behandelen van patiënten met een virale infectie.

- Bella Leonidovna, vertel ons over de tactiek van het omgaan met patiënten met virale hepatitis.

Wanneer iemand wordt geconfronteerd met het probleem van virale hepatitis, rijst de vraag bij zijn arts: wanneer moet de behandeling worden gestart? Het is een feit dat er geen zoete pil is van virale hepatitis, die ik dronk - en alles ging weg. De behandeling is vrij moeilijk, lang, duur, met bijwerkingen. Als een persoon klaar is om het gevecht met de ziekte onmiddellijk te beginnen - geweldig. Maar als hij op dit moment daar geen kansen voor heeft, bijvoorbeeld, moet hij eerst andere ziektes behandelen, geld inzamelen voor medicijnen, carrière maken of van plan zijn om een ​​kind te krijgen - in dit geval is het erg belangrijk om te begrijpen hoe gevaarlijk zo'n uitstel is? Zal het leiden tot cirrose? En hiervoor is het, zoals ik al zei, nodig om de toestand van de lever te beoordelen en uit te zoeken of de patiënt een genetische neiging tot fibrose heeft. Dit is zeer belangrijke informatie voor overweging voor het nemen van een essentiële beslissing op tijd.

- Wat zijn de opties?

Mensen met virale hepatitis gaan naar een arts in verschillende stadia van de ziekte. Als je veel geluk hebt, wordt het virus aan het begin van de ziekte gedetecteerd met een willekeurig onderzoek. Stel dat een patiënt in een vroeg stadium van de ziekte is, toonde elastometrie aan dat er geen fibrose in de lever is, terwijl immunogenetische markers het risico op cirrose als laag beoordeelden. Dus de prognose is goed, er is geen noodzaak voor een spoedbehandeling. Een ander ding is wanneer een persoon leert over de ziekte, wanneer veranderingen in de lever al onomkeerbaar zijn. Er is nergens meer onderzoek naar gedaan - tijd gaat verloren.

Meestal worden we benaderd door patiënten van wie het pathologische proces al is begonnen, maar nog geen gevaarlijk punt heeft bereikt. In dit geval is het medische vonnis eenvoudig - het is dringend om met de behandeling te beginnen. Maar in menselijke termen moet de arts rekening houden met de levensomstandigheden van de patiënt. Plots heeft hij nu andere plannen voor het leven of geen geld? In dit geval moet u alle risico's evalueren en de behandeling correct plannen. Allereerst wordt er rekening gehouden met hoe ver of dichtbij een persoon cirrose is. Als het dichtbij is, dan is het noodzakelijk onmiddellijk een beslissing te nemen, om te worden behandeld met tenminste de minimaalste middelen, de eenvoudigste huisdrugs, want hier hebben we het over de strijd om het leven. Het is onmogelijk om de behandeling uit te stellen, zelfs als een hoog risico op snelle cirrose gepaard gaat met erfelijke factoren van aanleg daarvoor.

- Stel dat iemand het hepatitis C-virus in het bloed van een persoon heeft aangetroffen, hij zou naar de dokter gaan, maar hij voelt zich goed en wordt niet behandeld, volgens Russisch gebruik, op basis van het toeval...

Dit is zijn keuze en zijn beslissing. Maar dit is een uiterst gevaarlijke beslissing. Omdat alle veranderingen die optreden bij hepatitis, zeer langzaam optreden en 's nachts merkbaar worden wanneer u niets kunt repareren. Zolang een persoon zich goed voelt, is alles fixeerbaar, omkeerbaar. De situatie kan van elk moment worden omgekeerd totdat het cirrose is. Wanneer de grens wordt overschreden - dat is alles. Er is geen weg terug. Het voorkomen van cirrose is het doel van de behandeling. En als u de behandeling goed plant, kan dit doel worden bereikt.

Als gevolg van behandeling van virale hepatitis wordt stabiele remissie bereikt, dat wil zeggen, het stoppen van het pathologische proces. Het moet worden onderhouden en gecontroleerd. En dan kun je de komende 50 jaar leven met een normale gezonde lever.