Pogromov A.P. Functionele ziekten van het maagdarmkanaal

Behandeling

Pogromov Alexander Pavlovich, hoogleraar Afdeling Ziekenhuistherapie nummer 1 van de medische faculteit van de medische academie van Moskou I.M. Sechenov.

Volgens de Rome-criteria voor de diagnose van de derde herziening (2006), wordt de diagnose gesteld van een functionele ziekte van het maagdarmkanaal als de ziekte aan de volgende criteria voldoet:

  1. Negatieve diagnose van organische laesies van het maagdarmkanaal.
  2. Klinische symptomen die kenmerkend zijn voor functionele aandoeningen van het maag-darmkanaal.
  3. De duur van de symptomen is meer dan zes maanden en de aanwezigheid van symptomen is meer dan 3 dagen per maand gedurende de laatste drie maanden.

Volgens dezelfde Rome-criteria worden de benaderingen van de behandeling beperkt tot het leggen van contact tussen de arts-patiënt, het identificeren van de oorzaak van de onmiddellijke exacerbatie en de keuze van geneesmiddelen afhankelijk van de vorm van de functionele ziekte van het maagdarmkanaal.

De meest voorkomende oorzaken van exacerbatie van functionele ziekten van het maagdarmkanaal:

  1. Nieuwe factoren die de patiënt naar een exacerbatie van de ziekte hebben geleid (dieetveranderingen, concurrentiesymptomen, bijwerkingen van nieuwe geneesmiddelen).
  2. De verandering in attitudes ten opzichte van de ziekte (vanwege de recente dood van een geliefde).
  3. Externe stress.
  4. Psychische veranderingen (depressie, angst).
  5. Verzuim om normaal werk uit te voeren (vermoeidheid of relatieproblemen).
  6. "Geheime bedoelingen", zoals afhankelijkheid van narcotische of laxerende geneesmiddelen, dreigende rechtszaken of de noodzaak om een ​​handicap vast te stellen.

Afhankelijk van het niveau van schade aan het maagdarmkanaal en de klinische vormen ervan, wordt een dieet gekozen voor de patiënt:

  1. Uitsluiting van producten en geneesmiddelen die pijn en ongemak veroorzaken.
  2. Dieetuitzonderingen die niet bevatten:
    • cafeïne, lactose, fructose, sorbitol, azijn, alcohol, peper, gerookt vlees, fast food;
    • producten die overmatige gasvorming veroorzaken (melk en zuivelproducten - in geval van lactasedeficiëntie), groenten: uien, bonen, wortels, selderij, kool, gekiemde tarwekiemen, fruit, gedroogd fruit, rozijnen, druiven, bananen, abrikozen, pruimensap, enz.
  3. Kruidenvoeding met de prevalentie van obstipatie.

De volgende geneesmiddelen worden gebruikt voor de medische behandeling van functionele aandoeningen van het maag-darmkanaal:

  1. Anticholinergica (antispasmodica remmend op het niveau van muscarinische gladde spierreceptoren - gastrotspin).
  2. Geneesmiddelen tegen diarree (synthetische opioïden die de doorgang van voedsel door de darmen vertragen, secretie verminderen en viscerale nociceptie verminderen - Imodium).
  3. Prokinetica (metoclopramide, domperidon, tegoserol, itoprida-hydrochloride).
  4. Antagonisten van serotonine (5-NT3) -receptoren (remmen de activering van niet-selectieve kationkanalen die het intestinale zenuwstelsel moduleren - Alosetron).
  5. Laxeermiddelen (gedifferentieerde aanpak).
  6. Psychotrope geneesmiddelen:
    • neuroleptica: sulpiride, alimemazine (Teraligen);
    • kalmerende middelen: benzodiazepinen;
    • antidepressiva:
    • tricyclische antidepressiva: amitriptyline, clomipramine, imipramine;
    • tetracyclische antidepressiva: mianserin;
    • selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's): sertraline, paroxetine, fluoxetine, duloxetine.

Alexander Pavlovich sprak over de studie van het medicijn Simbalt (duloxetine), uitgevoerd onder zijn leiding. De studie omvatte 38 patiënten die leden aan functionele ziekten van het maagdarmkanaal. Hiervan werden 18 mensen gediagnosticeerd met functionele maagdyspepsie en 20 mensen hadden prikkelbare dikke darmsyndroom. De gemiddelde leeftijd van de patiënten was 36,9 jaar. Twee maanden na het starten van de medicijninname daalden de klinische verschijnselen van de ziekte significant bij patiënten: epigastrische pijn - van 60,5% tot 28,9%, epigastrische ernst - van 84,2% tot 34,2%, misselijkheid - van 52, 6% tot 10,5%, pijn langs de dikke darm - van 68,4% tot 28,9%, winderigheid - van 92,3% tot 52,2%, tenesmus - van 13,1% tot 2,63% pijn tijdens stoelgang - van 50,6% tot 21%, overstuur ontlasting - van 97,3% tot 78,9%, oprispingen - van 76,3% tot 47,3%, coma gevoel in de keel - van 28, 9% tot 7,89%, coma gevoel in de slokdarm - van 23,6% tot 5,26%, brandend maagzuur - van 21% tot 5,26%, met een zuur gevoel in de mond - van 13,1% tot 2,63%. Simbalta verlaagde ook de psychosomatische patiëntindexen - depressie - van 17,8% tot 11,4%, feitelijke angst - van 45% tot 36%, persoonlijke angst - van 52,7% tot 40,4%, alexithymie - van 66,1 % tot 57,4%. Met de voortzetting van het onderzoek bleek dat de ontvangst van Simbalta het meest effectief was gedurende 6 maanden. Na afloop van het verloop van de behandeling had 47,3% van de patiënten 12 maanden remissie, 10,5% van de patiënten - 10 maanden, 5,2% van de patiënten - 8 maanden. Voor nauwkeurigere resultaten is verder onderzoek nodig.

Vegetatieve aandoeningen in de kliniek van nerveuze en inwendige ziekten

  • Osipova V.V. migraine
  • Pogromov A.P. Functionele ziekten van het maagdarmkanaal
  • Filatova E.G. Hoofdpijn en autonome stoornissen
  • Danilov Al. B. Chronische pijn. Moderne benaderingen van therapie
  • Drobizhev M. Yu. Pijn en depressie bij neurologische patiënten
  • Rachin A. P. Hoofdpijn bij kinderen en adolescenten

Overzicht van ziektelast bij patiënten

Help artsen meer te weten te komen over migraine. Uw mening en gevoelens zijn erg belangrijk, zodat we u beter kunnen helpen met het omgaan met migraine!

Pogromov Alexander Pavlovich

Op dit moment is er geen afspraak met de dokter gemaakt!

Selecteer een andere gastro-enteroloog uit de lijst.

Over de dokter

Pogromov Alexander Pavlovich Doctor in de medische wetenschappen, professor, is gespecialiseerd in de behandeling van ziekten van het maag-darmkanaal. Het behandelt professioneel functionele stoornissen van de slokdarm, maag, galblaas, ingewanden, ziekten van de pancreas, dikke darm en anderen.Oranje Pavlovich is lid van gespecialiseerde internationale conferenties en seminars.

Pogromov Alexander Pavlovich

Gastro-enteroloog, methodeontwikkelaar, hoogleraar aan de afdeling Ziekenhuistherapie nummer 1 van de medische faculteit van de 1e medische universiteit van Moskou. IM Sechenov

"Intestinale permeabiliteit - de modernste medische presentatie"

Wat is de rol van het microbioom van het organisme bij de ontwikkeling van ziekten, die het risico lopen op endogene intoxicatie en hoe beïnvloedt intestinale permeabiliteit de gezondheid? "MedNovosti" sprak hierover met een gastro-enteroloog, een professor bij de afdeling van de ziekenhuistherapie nummer 1 van de medische faculteit van de 1ste MGMU genoemd naar IM Sechenov, doctor in de medische wetenschappen Alexander Pogromov.

- Alexander Pavlovich, als gastro-enteroloog, wat kunt u zeggen over het reinigen van het lichaam?

- "Het lichaam reinigen" is een compleet vulgairisme. Zeer freestyle-interpretatie van een heel oud idee. Je kunt schoenen, tapijten, eindelijk "veren" schoonmaken. Een goed voorbeeld als het gaat om het menselijk lichaam is tandenpoetsen. Er zijn verschillende "revoluties" geweest gedurende mijn hele leven. Kruidensupplementen voor tandpasta's, dan fluoride-bevattende verbindingen, zijn nu pasta's met neutraliserende suikers, die uiteindelijk (onherroepelijk) tanden zullen bewaren (volgens reclame), maar het aantal protheses op jonge leeftijd neemt gestaag toe.

"Alle ziekten beginnen in de darmen," zei Hippocrates meer dan 2000 jaar geleden. De relatie tussen het menselijk lichaam en microben heeft altijd geïnteresseerde onderzoekers. Het is genoeg om aan L. Pasteur, I.I. Mechnikov en vele anderen.

Tijdens de twintigste eeuw werd de mogelijkheid van de ontwikkeling van vele ziekten met de toestand van de darmmicroflora - aandoeningen van de gewrichten en de wervelkolom herhaaldelijk besproken. Maar betrouwbaar wetenschappelijk bewijs ten gunste van deze hypothese wordt niet ontvangen. De echte vooruitgang begon pas in de 21ste eeuw. Allereerst dankzij genetica. Met behulp van speciale radioactieve DNA- en RNA-labels is aangetoond dat 590 soorten micro-organismen worden aangetroffen in de menselijke darm, waarvan er 240 helemaal niet worden geïdentificeerd. We weten niet hoe ze eruit zien, welke functie ze vervullen en op welke omgevingen ze groeien. In feite is het een orgaan (in droge vorm - met een gewicht van 2-3 kg) met zijn eigen mechanismen van orgelregulatie. Kwantitatief, in de dikke darm - 10 tot 14 graden, 140 miljard cellen, dat is 10 keer meer dan cellen in het menselijk lichaam. Daarom wordt in het Westen de darmmicroflora "microbiota" of "microbiome" genoemd.

- Is dysbacteriose een overtreding van deze diversiteit?

- De term "dysbiose" wordt uitsluitend in ons land gebruikt. In de Engelse literatuur is het niet al 15-18 jaar oud. Als je de analyse van uitwerpselen voor dysbacteriose drie dagen achter elkaar bekijkt, zal dat voor de drie dagen anders zijn. En wat is in principe een analyse van 20-25 soorten micro-organismen met een totale hoeveelheid van 590? En de meesten van hen - anaëroben, ze sterven binnen één minuut in de open lucht. In analyses overleven alleen individuele bacteriën, zoals Escherichia coli. Er is een term "dysbiose", die een algemene verstoring in de microbiota laat zien, maar hieruit kunnen geen praktische conclusies worden getrokken.

- Betekent dit dat niets te maken heeft met dysbiose of dysbiose is niet nodig?

- Nee, dat betekent helemaal niet. We riskeren altijd iets om ziek te worden vanwege endogene intoxicatie - de werking van toxines afgescheiden door onze darmmicro-organismen. Sommige van deze gifstoffen worden gedeactiveerd door de lever, maar niet allemaal. Daarom heeft het lichaam preventieve ontgifting nodig. De microbiota van het maag-darmkanaal splitst de componenten van het voedsel door bacteriële polysaccharidasen, glycosidasen, proteasen en peptidasen, die op hun beurt worden gefermenteerd tot vetzuren met een korte keten, organische zuren en waterstof. Tegelijkertijd dragen producten zoals ammoniak, amines, indool en skatol bij aan de verbetering van endogene intoxicatie.

Natuurlijk is het noodzakelijk om niet "te zuiveren van slakken", maar om toxines uit de darmen en vloeibare media te verwijderen. Een effectieve oplossing voor dit probleem is darmspoeling, dat wil zeggen lavage.

"Maar is dit een toxicologische methode?"

- Methoden voor het reinigen van de darmen zijn al sinds de oudheid bekend. Het is de bestemming van laxeermiddelen en hoogreinigende klysma (nog steeds gebruikt).

Als u naar het moderne register van octrooien voor uitvindingen kijkt, is het aantal voorgestelde goed belangrijke vloeistoffen behoorlijk groot. Deze waterzuiveringsoplossingen worden zowel in de strijd tegen vergiftiging als bij de behandeling van constipatie en de strijd tegen endogene intoxicatie gebruikt. De hoeveelheid wasvloeistof, afhankelijk van de toepassing, kan sterk variëren. Twee dingen zijn belangrijk: gebrek aan bijwerkingen en effectiviteit van gebruik

In de jaren 80 op de afdeling acute vergiftiging van het onderzoeksinstituut vernoemd naar N.V. Sklifosovsky ontwikkelde echt een samenstelling voor lavage, wat zich heel goed bewezen heeft wanneer het via een sonde werd toegediend aan patiënten met barbituraatvergiftiging. Ik vestigde echter de aandacht op twee belangrijke problemen die de overdracht van de klinische praktijk naar de klinische praktijk belemmeren. Ten eerste werkte het niet altijd als het zonder een sonde werd gebruikt. Ten tweede vereiste het een grote hoeveelheid vloeistof en, in de regel, de aanwezigheid van een arts en had een zeer specifieke onaangename smaak. Toen ik verschillende samenstellingen van lavagevloeistoffen analyseerde, kwam ik tot de conclusie dat ze aan drie belangrijke voorwaarden moeten voldoen: 1. Hun osmolariteit mag de osmolariteit in het plasma niet overschrijden; 2. Het is erg belangrijk om de concentratie van stoffen te kiezen die de oplossingen vormen; 3. Het werkingsmechanisme van een lavagevocht dient niet alleen hyperosmolariteit in het lumen van de darm te omvatten die door elektrolyten is gecreëerd, maar ook andere mechanismen die het effect versterken. Dit is hoe de lavage van SPA-Effersens verscheen.

- Wat heb je precies gedaan?

- De belangrijkste innovatie was de toevoeging van sorbitol om het laxerende effect te versterken. Het idee was als volgt: de hyperosmolaire oplossing van elektrolyten trekt water naar zich toe, en sorbitol heeft, naast een laxeermiddel, ook een choleretisch effect, waardoor de blaas krimpt en de gal weggooit. De galzuren die het bevat, stimuleren op natuurlijke wijze de peristaltiek. De dosis sorbitol moest natuurlijk worden opgepikt. De combinatie van deze twee factoren leidt tot een reinigende actie. Tegelijkertijd werd het vereiste volume van de oplossing verlaagd tot een comfortabelere 3,5 liter voor de patiënt.

Er is nog een andere belangrijke factor. Lavage-oplossingen hebben voornamelijk invloed op microflora in de buik. In mindere mate submukeus (dit zijn microben die leven in het slijm dat de darmwand bekleedt). De galzuren die in een grote hoeveelheid komen, emulgeren mucus en wassen dienovereenkomstig de pariëtale flora uit.

- Dus is lavage effectief als profylactisch middel?

- Nee, niet alleen. Hij heeft een belangrijke helende rol. Allereerst een belangrijke en aanhoudende verlichting van allergische aandoeningen: psoriasis en atopische dermatitis. We verzamelden ook gegevens over verbeteringen na een kuur met Spa-Effersens bij patiënten met aan antibiotica gerelateerde colitis, prikkelbare darmsyndroom zoals constipatie en gewone constipatie. De effectiviteit van de therapie neemt toe en remissie treedt sneller op.

Vermindering en beëindiging van ontstekingsprocessen; verbetering van de perifere bloedsomloop (thermografische beelden van SM Kozlovsky)

SPA-Efferens verbetert ook significant de conditie van patiënten die de darmdoorlaatbaarheid schenden. De doorlaatbaarheid van de darmmembranen is de meest moderne wetenschappelijke en medische presentatie. Het oorspronkelijke membraan van de darmwand is semi-permeabel en vormt een barrière voor vreemde eiwitten en afvalproducten van darmmicro-organismen. Maar zelfs normale flora vermindert de hoeveelheid eiwitten in het darmmembraan die verantwoordelijk zijn voor de werking van het membraan en verhoogt de doorlaatbaarheid. Met irritatie en ontsteking neemt de doorlaatbaarheid nog sterker toe. Dit betekent dat toxines en pathogene bacteriële cellen de darmbarrière binnendringen. Dit mechanisme wordt het leaky gut syndrome genoemd en wordt besproken als een bron van vele auto-immuunziekten - systemische lupus erythematosus, sclerodermie, reumatoïde artritis, psoriasis. We hebben in deze gevallen gecontroleerd hoe Spa Efferns werkt.

Beëindiging van het ontstekingsproces: de dynamiek van de drie procedures SPA-Efferens (thermografische afbeeldingen SM Kozlovsky)

Er is een traditionele methode met kippenalbumine (ovalbumine), die kan worden gebruikt om de schending van de doorlatendheid te volgen. Als na inname van ovalbumine in het bloed het niveau stijgt - dit wijst op overmatige permeabiliteit. Dit is het beeld dat wordt waargenomen bij psoriasis. Na de SPA-Efferves lavagecursus worden de testresultaten genormaliseerd.

Er zijn ook uitgebreide gegevens over het effect van SPA-Effeners op de intestinale permeabiliteit van warmtebeeldbeelden: over een paar dagen wordt de verhoogde doorlaatbaarheid verminderd of geëlimineerd door het ontstekingsproces te verminderen en de perifere bloedcirculatie te verbeteren.

Het verdwijnen van de koude zone rond de navel, de afname van de temperatuur in de cubitale aderen: de dynamiek van de drie procedures SPA-Effers (thermische beelden van SM Kozlovsky)

- Is het mogelijk om lavage als pre-operatieve voorbereiding te gebruiken?

- In het algemeen - ja, hoewel het afhangt van de aard van de pathologie. Bij tumoren is het bijvoorbeeld gevaarlijk: een osmotische oplossing kan het beschadigen en bloedingen veroorzaken. In andere gevallen, zeer effectief. Nu zijn verloskundigen en gynaecologen geïnteresseerd in SPA-Efférens, ze gebruiken het om vrouwen voor te bereiden op de IVF-procedure. De toestand van de darm beïnvloedt significant de effectiviteit van bevruchting.

Zeer goed lavage "werkt" ter voorbereiding van radiologische en endoscopische onderzoeken. SPA-Efférens bleek effectiever dan traditioneel gebruikt voor het onderzoek van "Fortrans". Volgens radiologen maakt onze oplossing de darmen beter schoon.

- En als je de SPA-Effers en colon hydrotherapie vergelijkt?

- Hydrocolonotherapie verliest op verschillende manieren tegelijk. Ten eerste heeft het geen invloed op de dunne darm, maar werkt het alleen in de dikke darm. Slechts een kleine hoeveelheid gifstoffen is geëlimineerd. Ten tweede werkt het spijsverteringsstelsel niet, de darm wordt kunstmatig verkleind. De lavage-procedure verbindt de galblaas en de dunne darm - het is extreem fysiologisch. Ten derde wordt tijdens de hydrotherapie van de dikke darm de voordelige darmmicroflora uitgewassen, terwijl lavage de balans van het microbioom niet verstoort. Ten vierde is hydrocolonotherapie pijnlijk, het veroorzaakt spastische en pijnsyndromen. Niet alle patiënten kunnen het verdragen. Tot slot, met al deze tekortkomingen, vereist het de installatie van speciale apparatuur. Voor lavage zijn geen speciale armaturen nodig, alleen het naleven van de regels van de oplossing. Veel instellingen hebben hydrocolonotherapie al opgegeven ten gunste van SPA-Effers. Bijvoorbeeld, de beroemde school voor endoecologische revalidatie van professor Yuri Levin nam de methode op in hun programma's, in het besef dat we in veel opzichten interessanter zijn. Medische spa's bieden behandeling-en-profylactische diensten onder toezicht van een opgeleide specialist, waaronder spas-effers. We werken heel vruchtbaar samen met het systeem van kuuroorden RZD-Zdorovya, we hebben verschillende gespecialiseerde projecten voor gewichtsverlies gelanceerd voor een specifieke groep patiënten, en een aantal andere projecten worden besproken.

- Zijn er contra-indicaties?

- Zoals bij elke procedure. Absolute contra-indicaties zijn gastro-intestinale bloedingen en aandoeningen waarvoor een dringende chirurgische interventie nodig is. Lavage wordt ook niet uitgevoerd in de tweede helft van de zwangerschap. Relatieve contra-indicaties die beoordeling en controle door een arts vereisen, zijn de eerste helft van de zwangerschap, type 1 diabetes, cholelithiasis en urolithiasis, aambeien in de acute fase, erosieve gastritis, hypertensieve crisis. Bij het voorschrijven van de procedure worden de indicaties en contra-indicaties door de arts beoordeeld.

Zelfs met een preventieve cursus, wijzen we lavage toe op basis van een vragenlijst, die ons in staat stelt om ervoor te zorgen dat het veilig is om te gebruiken. Als er geen contra-indicaties zijn, voeren we van 4 naar 6 procedures uit.

- Waarom 4-6, en niet één?

- Het oplossen en verwijderen van gifstoffen, en met name slijm, vereist een langere tijd, daarom is de beste weg naar onze mening 4-6 procedures (afhankelijk van het gewicht) met een interval van 2-3 dagen. Het interval kan worden teruggebracht tot 12 uur, maar dan moet de cursus plaatsvinden in het ziekenhuis onder toezicht van een arts.

Pogromov Alexander Pavlovich

Hij is al meer dan 40 jaar betrokken bij de diagnose en behandeling van interne ziekten Ze is gecertificeerd als huisarts, gastro-enteroloog en klinisch farmacoloog. Wetenschappelijke belangen zijn geconcentreerd in gastro-enterologie.

Hij ontwikkelde en introduceerde hyperbare oxygenatie (verhoogde zuurstofdruk) bij de behandeling van ziekten van de maag en de twaalfvingerige darm. Hij heeft 6 Russische patenten en de auteur van de wetenschappelijke ontdekking "Het fenomeen van de dubbele potentiëring van coronaire hartziekten door actieve vormen van zuurstof."

Onder leiding van Pogromov A.P. voltooide 2 doctorale en 10 masterthesis

Professionele interesses:

Chronische ziekten van de slokdarm, maag,

Chronische ziekten van de galblaas en galwegen.

Chronische ziekten van de pancreas, lever, dunne en dikke darm

Functionele stoornissen van de slokdarm

Functionele indigestie

Functionele aandoeningen van de galblaas en sfincter van Oddi

Functionele darmaandoeningen

De afdeling blijft werken aan de introductie in de klinische praktijk van dagelijkse gecombineerde meerkanalige pH-impedantie en 13C urease-ademhalingstest.

Het is de bedoeling om nieuwe apparatuur aan te schaffen - het apparaat INSIGHT TM, Sandhill Scientific (VS) - een stationair systeem voor hightech, uiterst nauwkeurige analyse van de motorische functie van het maagdarmkanaal. Met dit apparaat kunnen slokdarm-, duodenum-, biliaire, enterische en anorectale aandoeningen worden onderzocht. Het gebruik van dit apparaat, samen met de gecombineerde meerkanaals pH-impedantie die op de afdeling beschikbaar is, stelt u in staat echte disfunctie van de slokdarm te identificeren, dysfagie te beoordelen en patiënten te selecteren voor antirefluxchirurgie.

De afdeling zet wetenschappelijk werk voort, waarvan de hoofdrichtingen zijn:

- kliniek, diagnose en behandeling van functionele ziekten van het maagdarmkanaal;

- dagelijkse pH-impedantiemeting voor GERD en functionele zuurbranden;

-gelijktijdige pH-impedantie en Holter-monitoring bij de differentiaaldiagnose cardialgie (GERD en CHD).

Recensies - Pogromov Alexander Pavlovich Gastroenterologist, record online

Onderwijs:

beschrijving:

Gespecialiseerd in de behandeling van ziekten van het maagdarmkanaal. Het behandelt professioneel functionele stoornissen van de slokdarm, maag, galblaas, ingewanden, ziekten van de pancreas, dikke darm en anderen.Oranje Pavlovich is lid van gespecialiseerde internationale conferenties en seminars.

Werkervaring:

Ik ben professor Pogrom Alexander Pavlovich zeer dankbaar, hij heeft me weer tot leven gewekt Mijn lange geschiedenis Ik zou graag patiënten met gastro-intestinale aandoeningen willen, ik heb alleen zo'n dokter van God gezien, ik help mensen zoals jij om je gezondheid te redden als een specialist van de hoogste klasse van een echte professor. jij god

Zeer goede dokter, in 2002 bracht hij me weer tot leven.

Pogromov Alexander Pavlovich

Docentwaardering (2)

Trainer Recensies (1)

26 september 2013 11:17

Responsief en professioneel

Rapporteer commentaar

Beoordeling toevoegen Pogromov Alexander Pavlovich

Informatie over de leraar

Als u persoonlijke gegevens wilt publiceren, moet u de ingevulde velden verzenden naar de e-mail [email protected]

  1. kantoor
  2. Academische graad en academische titel
  3. Specialisatie (een lijst met leesbare academische disciplines, aanvullende educatieve programma's)
  4. Onderzoeksbelangen
  5. Pedagogische werkervaring
  6. Professionele prestaties
  7. formatie
  8. Professionele ontwikkeling
  9. Aanvullende informatie
  10. E-mail
  11. Persoonlijke website

Wedstrijd "De beste leraar van het land"

11 februari 2015

We nodigen alle leraren van instellingen voor hoger onderwijs in Rusland en de GOS-landen uit om deel te nemen aan de wedstrijd "De beste leraar van het land", die van februari tot mei 2015 wordt gehouden.

Wedstrijd "De beste leraar van het land"

11 februari 2015

We nodigen alle leraren van instellingen voor hoger onderwijs in Rusland en de GOS-landen uit om deel te nemen aan de wedstrijd "De beste leraar van het land", die van februari tot mei 2015 wordt gehouden.

Wedstrijd "De beste leraar van het land"

11 februari 2015

We nodigen alle leraren van instellingen voor hoger onderwijs in Rusland en de GOS-landen uit om deel te nemen aan de wedstrijd "De beste leraar van het land", die van februari tot mei 2015 wordt gehouden.

darmspoeling

De uitvinding heeft betrekking op farmacologie en medicijn, in het bijzonder op gastro-enterologie, en is een middel voor intestinale lavage, waaronder natriumchloride, kaliumchloride, di-fosfaat digesubstitueerd, citroenzuur, natriumacetaat, magnesiumsulfaat en gekookt water, met het kenmerk, dat het bovendien sorbitol bevat. en de componenten in de tool zijn in een bepaalde verhouding. De uitvinding verzekert het bereiken van een comfortabele, niet-veroorzakende onaangename gewaarwording, het voorspelde volledige ledigen van de darm zonder de elektrolytsamenstelling van het bloed en de weefsels te verstoren. 3 pr.

De uitvinding heeft betrekking op medicijnen, meer in het bijzonder op farmacologie, en kan worden toegepast in gastro-enterologie zoals bij de behandeling van constipatie en bij het wassen van het maagdarmkanaal (GIT) met het doel het lichaam te ontgiften en metabolische stoornissen te corrigeren.

Darmspoelen - het volledige maagdarmkanaal in de natuurlijke richting spoelen met een speciale zoutoplossing om het lichaam te ontgiften, de parameters van homeostase, functionele stoornissen van de spijsverteringsorganen en intestinale microbiocenosystemen te corrigeren. Patiënten drinken de oplossing (in ernstige gevallen injecteren ze de oplossing via een nasogastrische of nasoduodenale buis), die vervolgens op natuurlijke wijze wordt afgegeven. Deze medische technologie is bedoeld om de efficiëntie te verhogen en de tijd van behandeling en revalidatie van patiënten met exo- en / of endotoxicose, alcoholisme, intestinale dysbiose, functionele constipatie, allergische aandoeningen te verkorten; voor geplande chirurgie en colonoscopie.

Er zijn veel varianten van de samenstellingen van de middelen die worden gebruikt bij het spoelen van het maag-darmkanaal.

In de octrooien van de Russische Federatie nr. 2111741 en nr. 2178292 worden middelen beschreven voor het wassen van de darm, wat een waterige oplossing van polyethyleenglycol met hoog molecuulgewicht en elektrolyten is. Vergelijkbare samenstellingen voor darmspoeling hebben geneesmiddelen als "Lavage" en "Fortrans". Polyethyleenglycol dat zich daarin bevindt, houdt water vast en creëert volume in de darmholte, werkt als een osmotisch actief laxeermiddel.

Het bekende middel voor het algemeen wassen van het maagdarmkanaal heeft echter een onvoldoende mate van mechanische reiniging van de darmen voorafgaand aan het uitvoeren van zeer informatieve colonoscopie of chirurgie. Bovendien veroorzaakt het bekende gereedschap onvoldoende vulling van het maagdarmkanaal van de patiënt, heeft het een schuimend effect, heeft het lage organoleptische eigenschappen en onvoldoende tolerantie en comfort van de procedure.

Deze nadelen, volgens V.A. Matkevich. met door hen voorgestelde co-auteurs en veel gebruikte verbindingen voor darmspoeling. De composities worden herhaaldelijk beschreven in de wetenschappelijke en methodologische literatuur: Luzhnikov, EA, Abakumov, MM, Matkevich, VA, Drendel, SD. / Chirurgische methode van ontgifting van het lichaam bij orale vergiftiging met behulp van sorptiezuivering van het bloed van het portaalsysteem en darmspoeling. / Methodische aanbevelingen. - M.: Ministerie van Volksgezondheid van de RSFSR, 1988. 14 pp.; Luzhnikov E.A., Matkevich V.A., Goldin M.M. / Gecombineerd gebruik van darmspoeling en enterosorptie bij acute orale vergiftiging. / Methodische aanbevelingen. - M.: Ministerie van Volksgezondheid van de RSFSR, 1990. 8 p. /,. Luzhnikov E.A. Klinische toxicologie: het tekstboek. - 3e druk, Pererab. en extra.. - M.: Geneeskunde, 1999. - 416 pp., ill. - (handboeken voor studenten van medische universiteiten), Luzhnikov E.A., Matkevich V.A., Goldfarb Yu.S., Ilyashenko K.K., Petrov S.I., Kalyanova N.A., Musselius S.G., Kiselev V.V., Syromyatnikova E.D. / Intestinale spoeling als een ontgiftingsmethode voor exo- en endotoxicose. // Nieuwsbrief. - M.: Moscow Government Health Committee, 2003. 8 pp., Methode van ontgifting van het lichaam en correctie van parameters van homeostase, functionele stoornissen en intestinale microbiocenose met behulp van darmspoeling in combinatie met resonante akoestische oscillatieprogramma's (PRAKTIJK): handleiding voor artsen nr. 1286 / 14 Ministerie van Volksgezondheid en CP RF / VNIIIMT, IPZiMT; Sost.: V.A.Matkevich, O.A.Mashkov, E.A.Rybkin, B.I. Léonov. - M., 2005. - 29 p.

Tot de voordelen van de samenstelling ervan behoren, dat de auteurs door elektrolytrekwekking en pH-waarde identiek zijn aan de chymus van het initiële deel van de menselijke dunne darm.

Verbindingen voor darmspoeling worden door de auteurs beschermd als octrooien van de Russische Federatie. In het octrooi van de Russische Federatie nr. 2178696 wordt bijvoorbeeld een middel voor het wassen van het maag-darmkanaal beschreven, dat meer dan 30 ingrediënten omvat. Ondanks het uitgesproken therapeutische effect, heeft dit hulpmiddel geen toepassing gevonden in de medische praktijk vanwege de complexe en dure samenstelling

In octrooi nr. 2150277 wordt de volgende samenstelling voorgesteld voor intestinale spoeling:

Recensies van het Institute of Gastroenterology in Moscow

Als je niet bij de gastro-enteroloog wilt zijn, schrijf je dan niet in bij Alyabyeva D. A. Ze ging zitten en ging zitten, ze kon haar vrije tijd opnemen, maar in plaats daarvan sloot ze de deur met een sleutel. En toen mijn tijd kwam, aanvaardde zij de laatste tijd. De tijd die voor mij kon opzij zetten. Uiteindelijk ging ik 2,5 uur zitten en wachtte op mijn acceptatie. Deze onbeschoftheid die ik niet heb gezien. Per slot van rekening komen ze hier met problemen. En ze bouwt zichzelf een ster. Wel, heel onaangenaam. Ik ben stil over de tijd die ik aan deze dag besteed heb. Over wat ze een dokter is, zal ik later schrijven als ik het ontvang. Aan de vooraanstaande administratie kunt u deze arts uitleggen dat u de ster op het werk kunt uitschakelen en als een mens kunt werken. Er zijn mensen in de wachtrij met verschillende problemen. Op het moment is de tijd 13:42 en ik zal daar niet snel komen.

Ik wil tegen het Research Institute of Gastroenterology zeggen, bedankt dat je me officieel hebt bevestigd en een bijbehorend document hebt uitgegeven waarin staat dat de chirurgische ingrepen die ik in GKB 50 heb ondergaan, kwalitatief aan mij zijn gedaan en dat niets mijn leven bedreigt. Als een bevestiging en controle-instantie, zult u niet de beste openbare gezondheidsinstelling van de Russische Federatie vinden. Bedankt.

Dit is een nachtmerrie! Kreeg in april 2018 auto-immuun atrofische gastritis, maar om de een of andere reden werd ik in het darmcompartiment geplaatst! Tijdens de week werden 5 biopsieën genomen van de 12-perousta, X-ray en colonoscopie. Een biopsie uit de maag was niet gedaan! Waarom, nooit beantwoord. De verklaring schreef dat alles in orde is, ondanks mijn klachten. Er was geen remedie, behalve voor 3 pillen "Mezim" en "Ecofuril", en alleen op de 1e dag. Waarom werd aangesteld "Ecofuril" is over het algemeen onbekend. Ik heb geen dysbacteriose in de darmen, en dit wordt bevestigd door de analyse, die ik voor een prijs heb doorstaan! Calprotectine was lang zoals het was. Ik ben al onderzocht, en waarom ik zo gekweld werd door de 10e ronde, kan ik me niet voorstellen! Over het algemeen jagen ze gewoon deze nachtmerrieachtige, onnodige onderzoeken weg om meer geld uit de begroting te halen, maar daar zal zeker geen behandeling zijn! Toen ik het uittreksel ontving, kwamen mijn ogen niet een beetje uit de baan: "Ik werd ontladen in een bevredigende staat, volledig hersteld.". Ik vroeg wat ik moest doen met auto-immuun chronische gastritis en hoe te behandelen? ? En de dokter zei: "En met gastritis is het helemaal niet voor ons! Je moet een andere richting kiezen en in het maagcompartiment liggen voor mijn vriend. En zij accepteert gratis, u kunt zich aanmelden voor haar. "Ik schrijf eenvoudig! Dokter Poleva Natalia Ivanovna, u wordt ook behandeld als u hulp nodig heeft.

Ik wil mijn grote dankbaarheid uitspreken aan Oleg Sergejevitsj Vasnev en Anatoly Mikhailovich Koshkin! Overweldigende, gevoelige mensen en zeer bekwame specialisten. Het lijkt erop dat het herstel begint na een glimlach en een goede houding. Charisma past zich aanvankelijk aan aan kalme en uitstekende resultaten. Lage boog voor je voor je werk! U bent artsen met een hoofdletter! Kracht, gezondheid, favoriete werk en dankbare patiënten! Povalyaeva Elena werd geopereerd in april 2017, de verwijdering van gal en HH. Heel erg bedankt!

Ik wendde me in oktober 2016 tot dokter Li I. op basis van een onzekere diagnose. De dokter onderbrak voortdurend, antwoordde droog en met tegenzin. Ik schreef een heleboel medicijnen op, waarvan ik vreselijke bijwerkingen kreeg, die nog niet zijn verstreken. Ik betreurde het dat ik op deze instelling heb gesolliciteerd omdat ik 5000 roebel had betaald voor de ontvangst.

In de afdeling hepatopancreatobiliaire chirurgie is er een prachtige, professionele arts Dmitry Guramovich Akhaladze. Allereerst is hij een professional in zijn vakgebied. Gevoelig en welwillend voor alle patiënten.

De patiënt, Ryukov Alexander Dmitrievich, werd behandeld op de afdeling onder leiding van Knyazev OV. In december 2017, met de ziekte - colitis ulcerosa. Ik wil alle medische staf van de afdeling bedanken voor de vriendelijke, gevoelige houding ten opzichte van de patiënten. Ik spreek speciaal niet alleen uit van mezelf, maar ook van de patiënten van de afdeling 502 tot onze behandelend arts A. Babayan - een bekwame, attente, responsieve specialist die in staat is om te luisteren en de patiënten echt te helpen. Heel erg bedankt.

Ik wil mijn dank uitspreken aan het team van de MKKT-afdeling van de PZHG waarin het werd onderzocht, en in het bijzonder aan de behandelende arts, Nikolskaya KA. Veel dank aan de dienstdoende verpleegsters van de afdeling, de verpleegkundigen van de procedurele afdeling en de kantinewerkers. Bedankt voor je harde werk en geduld. Evenals artsen en verpleegkundigen van de afdeling functionele diagnostiek voor vriendelijkheid en professionaliteit. Lage buiging voor mensen in witte jassen. Positieve en veerkrachtige patiënten voor u en persoonlijk geluk.

We werden behandeld met een zoon (18 jaar) met symptomen van colitis ulcerosa. Ten eerste hebben ze een aantal betaalde tests doorstaan ​​voor niet-bestaande infecties. Toen (18 oktober) werd de diagnose bevestigd, werd er geen behandeling voorgeschreven, werd ziekenhuisopname aanbevolen. Begon te wachten. De gezondheid verslechterde. Een week later meldden ze zich aan bij het Proctology Institute, ze werden onmiddellijk onderzocht, de volgende dag werden ze gelegd, nu zijn ze ontslagen, nemen ze medicijnen. Vandaag (een maand later!) Werd uitgenodigd voor een ziekenhuisopname aan het Institute of Gastroenterology. "Bedankt!" Als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt, verspil geen kostbare tijd, neem dan contact op met andere medische instellingen. Als jonge mensen zo worden behandeld, wat moeten ouderen dan doen? En om de een of andere reden is in een ander instituut een menselijke houding tegenover zieke mensen behouden gebleven!

Uitstekende werkartsen in het kantoor van gastroscopie. Dit zijn Goncharenko L. S. en Cherepukhina T. En veel dank aan hen.

Als u veel geld voor de ontvangst neemt, moet u hier ten minste basisvoorwaarden voor creëren. 5 duizend opnames, en we wachten een uur, als de dokter wordt vrijgelaten, is het niet de eerste keer dat ze voor een betaald onderzoek komen en is er niets veranderd. Ziekenhuisomstandigheden - zoals na een bomaanslag - een oud, heel oud gebouw!

Om de een of andere reden is de telefoon voor opname constant bezig, ik bel de tweede dag en er is geen resultaat. Dit is een lelijke houding tegenover patiënten.

Ik had veel geluk met Ekaterina Sergeevna Sokolova, de behandelende arts. Zeer attente en attente arts. Heel erg bedankt! Meer voor deze artsen! Selimkhanova A. A.

Ik was op 6 juli 2017 in overleg met Dr. Li Irina Alekseevny. Ik reed 20 uur, de receptie was op de vlucht, de dokter stelde vragen, ik begon te antwoorden, ze onderbrak me, zonder het tot het einde te horen. Ik heb documenten meegenomen over mijn ziekte, ze keek er niet eens naar, nam domweg mijn vorige uittreksel en schreef er een uitreksel op, de receptie ging 10 minuten. Beste Lee, als je deze recensie leest, neem dan de moeite om te antwoorden, want wat heb je me aangerekend voor het accepteren van 5000 roebel? Voor het herschrijven van de diagnose van de vorige ontlading? Bedankt!

Ze werd in april 2017 geraadpleegd door een gastro-enteroloog in de richting van de polikliniek. Ja, de arts is beleefd, attent, maar voortdurend afgeleid door andere patiënten die werden geraadpleegd door andere artsen in hetzelfde kantoor. Dientengevolge, gaf aanbevelingen, duidelijk in tegenspraak mijn pijnlijke (en ik had alle tests). Het lijkt erop dat elke arts zijn eigen methoden heeft (dit is triest) omdat er testresultaten zijn (echografie, gastroscopie, biochemie, enz.). Het belangrijkste motto van de dokter - doe geen kwaad. Het gebeurde dat ik een medicijn had gekregen dat niet hielp, maar dat mij pijn deed. De pijn begon. Waarom zo'n medicijn. Mijn principe is om te vertrouwen, maar te verifiëren. U moet met 2-3 specialisten overleggen (dat is zeker). Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid en zoek je dokter.

Ik wil graag mijn dankbaarheid betuigen aan het ICRC, in het bijzonder aan de gastro-enteroloog O. Kovaleva. In mijn kliniek kreeg ik een verwijzing voor een consult aan de gastro-enteroloog van het ICRC. Ik belde om een ​​afspraak te maken, om natuurlijk moeilijk te bellen, maar niet de essentie. De meiden aan de telefoon antwoorden heel beleefd, het blijft hun afgunst benijden, goed gedaan! Ze zeggen dat het noodzakelijk is om alle benodigde informatie bij je te hebben, ze reageren niet als ze het gesprek snel kunnen beëindigen. Ik belde op de allereerste dag, meldde me aan in een week, ze helpen me een comfortabelere tijd voor ons te vinden, wat erg goed is. Ik arriveerde op het afgesproken tijdstip, de meisjes bij de receptie brachten een kaart mee, ook heel beleefd, glimlachend, pratend op een normale toon, ondanks het feit dat ik gratis de richting uitging. Zelfs op de een of andere manier ongewoon. Ze kwam naar kantoor, er is geen rij. Dokter Kovalyova O. I. luisterde naar mijn klachten, keek eerder, hoe ik werd behandeld, alle tests, schreef mijn behandelinstructies voor. Ik vond het heel leuk dat ze hoorde en begreep wat me dwars zat. Zeer goede dokter, precies daar is geen prijs. Ik veranderde een gastro-enteroloog, en ik was in betaalde, en in gratis klinieken, maar het had geen zin ergens, ze behandelden me voor een lange tijd. En de laatste hoop was voor haar. Ik ben heel blij dat ik bij haar ben! Hartelijk dank! Bedankt!

Ik lag in oktober 2016 10 dagen op het instituut. Ontladen met diepe dankbaarheid aan al het personeel, vooral: hoofd. Chirurgische afdeling - Vasnev Oleg Sergeyevich, chirurg - Mikhail Vadimovich Mikhnevich, behandelend arts - Irina Nikolayevna Voinov, psycholoog - Lyudmila Dmitrievna Firsova. Voordien had ik binnen zes maanden gewacht op een oproep voor een operatie aan een zeer beroemde medische instelling, daar werd een diagnose gesteld en een operatie gepland. Ik wachtte tot een van mijn vrienden iemand anders adviseerde om te verschijnen voordat hij voor een operatie ging. Een beroep op TsNIIG. Daar werd ik onderzocht en de behandeling voorgeschreven. Ik begrijp nu dat niet alle chirurgen dit vinden: "De chirurg zou alleen snijden." Er zijn geweldige chirurgen bij TsNIIG die denken aan patiënten en nooit onder het mes steken als dit kan worden vermeden. Nogmaals bedankt allemaal voor het verstrekken van het nodige onderzoek, behandeling, overleg. Al de rest was ik niet geïnteresseerd, ik ging worden behandeld en koos niet het aantal sterren in het "hotel".

Geweldige dokter - Orlova E. Gevoelig, attent, met een geweldig vooruitzicht op het werk. Als u niet alleen met haar communiceert, begrijpt u ook dat op het Centrum veel artsen en juniormedewerkers reageren op deze eigenschap. Ik ken de hoofdarts niet persoonlijk, maar ook hij. Wat een baas, zulke en ondergeschikten! Vriendelijkheid en aandacht zijn de belangrijkste kenmerken van de medische staf van het Centrum. Ga zo door!

Ik was er in 2015, ik nam de documenten om mij in het register te laten opnemen voor het krijgen van dure medicijnen, sinds chronische ziekte: auto-immuun, 2 c. invaliditeit. Ik ging naar het kantoor van de dokter nadat ik 4 uur had gediend, ze gaven aan dat er een commissie zou worden aangesteld voor mijn vraag, waar ze zouden beslissen of ik medicijnen zou krijgen of niet. Ze kunnen weigeren, maar alles is opgelost. Het werd stil. Wat een schande, walgelijk en walgelijk. Wat werd medicijn! In de rij, behalve het slechte van iedereen, heeft ze niets gehoord over de instelling.

Geraadpleegd in de richting van de kliniek, de indruk is verschrikkelijk. Het is vreselijk om je voor te stellen wat zich in het ziekenhuis bevindt. De arts, alsof ze geen relatie heeft met het ICRC, zelf benoemt ze iets voor een vergoeding, het is niet duidelijk waarom. Hij stuurt hem naar een soort van reflexoloog, die zich niet eens in het schema bevindt, maar hij zit en vertelt hem dat er een rij betaalde patiënten is (belachelijk!) En hij weet niet gratis wanneer hij moet accepteren. We zullen daar nergens heen gaan.

Voordat ik werd toegelaten tot het ICRC, werd ik van december 2015 tot mei 2016 gedurende zes maanden behandeld door verschillende gastro-enterologen. Ik werd gekweld door constipatie en constant opgeblazen gevoel, maar mijn gewicht was stabiel - 45 kg met lengte 154. In 2013 was ik erg vergiftigd, en daarvoor er was nog steeds vergiftiging in 2009. Waarschijnlijk ging daarna alles weg. In december 2015 heb ik een colonoscopie en gastroscopie gedaan. Chronische erosieve colitis en oppervlakkige gastritis werden gedetecteerd, de HP-test was positief. Ik wendde me niet tot een gastro-enteroloog. Ik zag de medicijnen in ton. Niets hielp. Hongerige pijnen in de ochtend, brandend maagzuur en gewicht begonnen op de lijst te vallen. In mei 2016 heb ik al 40 kg gewogen. Een verwijzing ontvangen van een gastro-enteroloog in de kliniek voor onderzoek bij het ICRC. Ik dacht dat ze me hier zelfs zouden helpen. Aanvankelijk werd ik om de een of andere reden doorverwezen naar het ICRC naar de therapeut, die alleen maar haar hoofd knikte, naar mijn klachten luisterde en opnieuw knikte. Ik gaf richting aan het dagziekenhuis. Verder meer. De behandelend arts Safarov S. En gewoon verschrikkelijk. Eerst begon ze vanaf het eerste moment met me te praten alsof ik haar iets schuldig was. Onbeleefd en volledig incompetent. Zoals ik later opmerkte, praat ze zo tegen alle patiënten. Ik had geen tijd om naar het dagziekenhuis te gaan voor behandeling, omdat ze bijna meteen begon te praten over mijn ontslag! Ik liet haar een hele berg van mijn analyses zien. Ze keek niet echt naar hen. Ze zei dat alles opnieuw gedaan zal worden. En gastroscopie en colonoscopie ook. Een minuut lang doen ze dat niet zo vaak. Ik weigerde. Heeft een test voor SIBR gemaakt. Overmatige bacteriegroei werd gedetecteerd. Ze zei dat ze een test moest maken op calprotectine om te zien hoe groot de ontsteking is. In mei kon ik het niet doen, omdat het absoluut onwerkelijk is dat iemand met constipatie de analyse in half Moskou sleept om 8:30 uur. Ook dit is naar mijn mening een fout in het ICRC. Gezond geeft niet, en hier moet de patiënt op de een of andere manier nep maken. Alle standaard tests werden gedaan en telefonisch kwam ik erachter dat de tests goed waren (wie zou eraan twijfelen), de echografie leek ook in orde te zijn, ze zag niets kritisch, het hemoglobine was slechts licht verminderd. Ik kon de verklaring pas in juli verzamelen. En wat ik zag was dat een cyste werd gevonden in mijn linker nier, de juiste daalde af, niet alles is goed met de alvleesklier. Deze arts is absoluut stil. Op mijn klachten met gewicht (nu weeg ik al 38 kg en ik heb gewoon hysterie), zei ze: "Eet je helemaal niets?" Is dit normaal? Ik eet 4-5 keer per dag strikt op een dieet. Ik eet noch zoet noch zout, niets dat ik niet kan. De analyse van calprotectin, die ik haar liet zien, had daar ook geen effect op. Volgens de resultaten, heb ik een milde ontsteking, maar de dokter kan me zelfs niet noemen waarmee dit verband kan houden. Haar enige antwoord: "Dit is geen ontsteking, het kan van alles zijn." De verklaring is geschreven in ononderbroken onzin. Ik voelde me niet beter, alleen erger. De therapie was niet correct geselecteerd en werd over het algemeen niet uitgevoerd. Ik dronk zelfs niet de helft van de medicijnen, maar wat werd voorgeschreven in de voorgeschreven medicijnen maakte me erger. Waarom kom ik met een stapel analyses, als ze me echt niets kunnen uitleggen, maar ze dwingen me om herhaalde en nieuwe tests uit te voeren, waarvoor ze opnieuw niets kunnen zeggen. Hier zijn al uw medicijnen en hoog gekwalificeerde artsen! Ze pompen alleen geld uit en behandeling van nul. Safarova stelde mij vast met IBS, om wat voor reden dan ook, chronische gastritis, ontsteking van de ingewanden in kwestie en advies om naar de afdeling ontstekingsdarmziekten te gaan. Maar daarvoor moet ik eerst weer naar de gastroenteroloog op de polikliniek, en zij heeft een beurt, en alleen dan weer bij het ICRC. Morgen laat ik de schaatsen met mijn nier vallen vanwege het gewicht, en ik ben pas 26 jaar oud. En ik wil leven!

Transportband voor het verlenen van medische diensten. Geld verdienen bij verzekeringsmaatschappijen. Hoe meer patiënten door de onderzoeken worden gedreven, hoe meer geld ze verdienen. De diagnose kan niet worden gesteld. Het belangrijkste is om een ​​service te bieden. En over de behandeling in het algemeen, je kunt niet spreken, het bestaat simpelweg niet. Verschillende keren moest ik bengelen in een zwakke en duizelige toestand, om verschillende onnodige onderzoeken te doen, hoewel ik een maand geleden de resultaten van dezelfde studies had. En als gevolg daarvan krijg je het sacramentele: "We zullen je bellen als een beurt."

Ze lag op de afdeling hepatologie. De indruk was dat jonge specialisten daar hun dissertaties voorbereiden op hun grote toekomst, en patiënten zijn het materiaal om te studeren. De enquêtes waren erg langzaam en oppervlakkig. De diagnose is niet ingesteld.

En je weet dat nu deze instelling anders wordt genoemd? Nu is het het klinisch wetenschappelijke centrum van Moskou! En er werden nieuwe afdelingen geopend, waaronder een geweldige orthopedische afdeling! Fris, net na reparatie, in elke afdeling - douche, toilet, airconditioning; maximum - 3 personen in de afdeling. Dit is met betrekking tot de omstandigheden. Wat betreft de artsen en zussen, het zijn geweldige mensen, beleefd en attent!

Liegen met mijn vader hielp niet. Mijn vader heeft chronische diarree na de operatie, ik heb chronische maagzuur. Al die tijd dat ze een soort van consultatie verzamelden, zeiden ze het eenvoudigweg. Ze schudden de schouders, met als gevolg dat mijn vader te horen kreeg: verheug je dat ze überhaupt nog leven. En ik wacht op meer uitgesproken tekenen van een ziekte of toevallen, en onmiddellijk op hen. En het feit dat ik op 550 km van hen woon, maakt hen niet uit. Mijn achternaam is Shorokhov. Ja, en alle procedures (bloed, urine, gastroscopie, echografie, röntgenfoto's, ECG en alles!), Wat ik daar 12 dagen deed, kon in 1, goed, 2 uur maximum worden gedaan. Kortom, het resultaat is 0. Zolang er geen competente artsen zijn die de patiënt echt willen helpen, zal de beoordeling alleen maar afnemen. Nu gaan we naar een andere kliniek waar mensen echt helpen.

Ze lag in de zomer van juli 2015 op de afdeling apitherapie. Nu wordt het niet genoemd. Ik huilde bijna. Alles is ten slechte veranderd. Bevoegde artsen knippen. Jong geklede mantel en stelde zich goden voor. Bijna geen genezing. Sommige normen. De verpleegsters zijn echter normaal, maar vroeger waren ze beter. Voeding is normaal. Van de hele afdeling wilden alle patiënten om de een of andere reden naar de arts Kokoreva Alena Stanislavovna. Ze is jong, maar ze spreken intelligent en respectvol. En over de rest ben ik stil. Dit is de ervaring van de behandeling aan het Institute of Gastroenterology.

Mijn zoon was herhaaldelijk (3-4 keer) in dit instituut en ik kan veel over hem vertellen. Aan het begin van het slechte. 1. Voorwaarden laten te wensen over: grote kamers met een aantal mensen (gemiddeld 6-8 personen), één toilet op de grond (en dit is voor zieke mensen, waar velen om verschillende redenen diarree hebben) met een enkel toilet, reparatietijden koning van erwten 2. Het niveau van professionaliteit van artsen en hun verlangen om de patiënt echt te helpen is gewoon angstaanjagend. Ik zal niet ongegrond zijn en een voorbeeld geven. Na de resectie van de dunne darm begon mijn zoon intern te bloeden op het operatiegebied (onderging een operatie aan het ziekenhuis van 51 in Moskou). Het hemoglobinegehalte kelderde ondanks de behandeling die werd uitgevoerd. Eindelijk, na een maand behandeling in ziekenhuis 31 stopte het hemoglobine met vallen en stopte, zij het op een kritiek niveau. We werden ontslagen uit het ziekenhuis met de aanbeveling om over een week te blijven liggen (ze konden het niet langer volhouden). Deze week hebben we besloten om een ​​behandeling te ondergaan aan het Institute of Gastroenterology, waar we de dag ervoor liggen. We hadden alle tests op onze handen en de aanbevelingen van de artsen om door te gaan met het intraveneus injecteren van ijzer om hemoglobine te behouden tegen de achtergrond van permanent bloedverlies. Maar de behandelende arts negeerde dit volledig en, zonder behandeling voor te schrijven, begon met bloedafname: voor HIV, hepatitis, enz. - gemiddeld moesten 5 bloedbekers worden gegeven. Het kon haar niet schelen dat het kind nog maar een dag geleden uit een ander ziekenhuis werd ontslagen, dat hij nieuwe tests had voor hetzelfde hiv, hepatitis, enz., Dat hij een kritisch niveau van hemoglobine had en dat bloedmonsters in 5 bekers hem zouden doden. Ik smeekte haar om eerst hemoglobine op te hoesten en daarna bloed te nemen, maar ze was meedogenloos: de regels zijn de regels en ze kunnen niet worden overtreden. Dientengevolge, na het nemen van bloed, mijn zoon kreeg op de intensive care, waar hij met spoed een bloedtransfusie moest doen om zijn leven te redden, omdat het noodzakelijke medicijn voor het verhogen van hemoglobine er niet was - het werd geloosd naar het departement waar de zoon loog, en overgedragen naar een andere eenheid (intensive care unit) kon dit niet (volgens de regels van het ziekenhuis). Ik geloof dat de regels van het ziekenhuis zijn geschreven om levens te redden, en in gevallen waarin ze dit tegenspreken, moeten de regels naar de achtergrond verdwijnen en de eerste is om de wens van de dokter te laten om al het mogelijke te doen om het leven te redden. Niemand had zo'n verlangen: noch de behandelende arts die het onderzoek voorschreef, wat de patiënt gegarandeerd naar het graf zou brengen, noch de reanimatieafdeling die weigerde medicijnen te nemen die ze niet uit handen hadden en die ik kocht ik in de stadsapotheek. Het was gemakkelijker voor hen om een ​​bloedtransfusie uit te voeren, het overtreden geen regels. Ik denk dat het niet nodig is uit te leggen dat ik probeerde mijn zoon zo snel mogelijk naar een ander ziekenhuis te brengen en weigerde een operatie aan dit instituut te ondergaan. Trouwens, wie geïnteresseerd is, kan ik zeggen dat mijn zoon in 31 ziekenhuis met succes werd geopereerd, nadat hij een deel van de darm had verwijderd die bloedde. Nu voor het goede: tot eer van het instituut, wil ik een paar goede woorden zeggen over het hoofd van de chirurgische afdeling. Deze dokter, de enige van allemaal, heeft me de indruk gegeven van een bekwame specialist en een zorgzame persoon, waarvoor ik hem heel erg bedank! In de rest van de professionaliteit, in het proces van nauwe communicatie gedurende 5 jaar, had ik grote twijfels, om nog te zwijgen van hun menselijke kwaliteiten.

Ik werd in februari 2015 behandeld in de afdeling bariatrie, op een betaalde basis onderging ik een longitudinale resectie van de maag. Ik wil meteen zeggen, en de werking en de houding van het personeel was op een uitstekend niveau: zowel de verpleegsters en chirurgen als de anesthesist - alles was op het hoogste niveau. De Kamer heeft een prettige indruk achtergelaten, alles is op het niveau van goede Europese klinieken! Maar dan verschijnt er een kleine "behalve". Er was een onplezierige nasmaak van het 'werk' van N. A. A. Bodunova's therapeut.Deze arts communiceerde met mij met grote zelfvertrouwen en arrogantie die grenst aan de gebruikelijke grofheid, het was onmogelijk om enig gezond antwoord te krijgen en toen ik aankwam, nadat ik ermee had ingestemd twee weken! Het bleek dat ze de receptie gewoon was vergeten en aan de telefoon had gezegd dat ik (!) Haar de dag ervoor moest bellen! Hoewel er niets dergelijks werd gezegd! Voordien vroeg ik om een ​​uittreksel te sturen, ze stuurde een vage foto van de telefoon, wat bijna onmogelijk was om te lezen, met als gevolg dat deze dokter niet op een vooraf vastgesteld tijdstip verscheen en ik werd geraadpleegd, en met plezier en genoegen, een andere dokter, waarvoor hij heel erg bedankt! Het is oprecht jammer dat een niet-professional de mening van het hele team bederft, toen ik om een ​​andere therapeut vroeg, bleek dat er geen andere therapeut op de afdeling was! Het is jammer, maar ik zie zo'n kans niet en heb geen zin meer om contact op te nemen met mijn vrienden en kennissen, ik zal op zoek gaan naar een andere arts voor consultatie - een ervaren professional!

Een vreselijke indruk. Vanaf de drempel - dat wil zeggen vanuit de kleedkamer, waar het Stenen Tijdperk nog steeds is. Er is geen concept van hangers, zelfs is er geen wens om te verdienen met betaalde degenen, nee. En ik draag helaas meestal dingen die niet aan de haak kunnen worden gehangen. Nou ja, het wordt helemaal niet verstrekt, ik denk zelfs dat ik een persoonlijke kleerhanger mee naar zulke plaatsen draag. Maar ik zal niet verbaasd zijn als ze het niet nemen, omdat het niet is toegestaan. De indruk van diepe "Sovdepiia". Het rook al vergeten. Vervolgens meer. Contract Afdeling. Ze zitten in de kleine raampjes in een ochtendjas - noch glimlachen, noch het verlangen om te begrijpen en te luisteren, om 12 uur, en ze zijn al dodelijk moe van iedereen. Leef lijn, veel mensen. Ik ben nerveus, want ik was niet gewaarschuwd dat het ondertekenen van het contract en de betalingsprocedure zoveel tijd in de rij zou kosten. Niemand geeft informatie, ik doe een beroep op een vraag voor een gratis venster, een medische werker zit daar, die mijn vragen volledig negeert - dat wil zeggen, hij is volledig stil. Ik ben ergens mee bezig en zal zelfs niet de moeite nemen om iets te beantwoorden. Ik ben geschrokken. Vervolgens volgt de procedure van ondertekening en betaling, alles is lang, vervelend, zonder speciale uitleg. Dan vergezellen ze me (oh, ten slotte voel ik me niet in de steek gelaten) naar het kantoor en zeggen ze - wacht, ze zullen bellen. Ik zit. Veroorzaken anderen. En ik ben natuurlijk niet aan de beurt geweest. Nieuwe mensen komen naar boven, vragen de laatste, ik weet niet hoe ik me moet gedragen, mensen uit de wachtrij beginnen me te vertellen wat hier niet belangrijk is - voor een vergoeding of gratis, alles in één live wachtrij. Maar toch, na een half uur wachten, ging ik naar de dokter. De dokter was aan de andere kant van mijn humeur, om eerlijk te zijn, ik was diep geschokt en gefrustreerd om behandeld te worden in onze honing. instellingen. Alles is zo oud als het was in mijn jeugd, er verandert niets! Betaal of niet! U hoeft de artsen alleen rechtstreeks te betalen! Dat wil zeggen, zelfs nu hebben we nog steeds connecties en geld nodig, maar het is duur en dom om veel voorkomende betaalde voorwaarden te hebben, er is bijna geen verschil met gratis service, omdat je in de hoofden van alle aanwezigen onderweg bent - van vestiaire tot dokter - je bent niet geïnteresseerd in hun materiaal. Hoop alleen als je gewoon geluk hebt met deze persoon. Maar in de hoofden, helaas, sovdepiy en al de oude fundamenten: waar ga je heen en verdraag je. Over het algemeen heb ik een conclusie voor mezelf gemaakt: helaas, maar alleen Europa, als je het kunt betalen. En ondanks de huidige koers, zul je daar niet worden "gefokt" voor onnodige operaties, wat zeker niet ongebruikelijk is in onze betaalde-sovdepovskih honing. instellingen. Ik geloof dat we uitstekende artsen hebben, maar dat ze anders moeten worden behandeld, door contacten, telefoontjes en net zo goed.

Gewoon een onverschillige houding. Naast geld zag ik niets in de ogen van artsen. De bekwaamheid van artsen staat ook ter discussie. De dokter zelf met de ervaring en ik weet wat ik zeg. Ik adviseer niemand. Gewoon een schande. Je vertrouwt deze mensen de meest geliefde mensen, geloof je, en in ruil daarvoor krijg je alleen onverschilligheid en eigenbelang.

Chemotherapie is nu mogelijk op basis van het TsNIIG dagziekenhuis (5e verdieping), tel. 8 495 3050552. Het is jammer, alleen met je eigen voorbereidingen en analyses moet je kant-en-klare exemplaren meenemen.

Nu lig ik in de darmafdeling, de houding van artsen en verpleegkundigen (met zeldzame uitzonderingen) is cool, ze schrijven standaardtests voor iedereen voor en het kan ze niet schelen wat het doet, alleen volgens het beleid. Het doel is niet om de oorzaak van de ziekte te vinden, het doel is om in een korte beddag te blijven, zoveel mogelijk mensen te nemen en ze te onderzoeken om geld van verzekeringsmaatschappijen te ontvangen. Ik werd geleid naar advertenties op hun website, nu heb ik er spijt van en weet ik niet waar ik heen moet. Degenen die in andere ziekenhuizen zijn geweest, bevelen het 24e ziekenhuis aan, en deze is ook niet enthousiast, ik weet niet hoe het zal eindigen, maar de toestand is alleen verslechterd - ze vinden de oorzaak niet of willen het niet.

I, TN Flancheva en N. Sukhareva N., Kolpakova A., Kubata T., Romanov L. - liggen met mij in de afdeling van de chirurgische afdeling - we willen alle medische staf bedanken voor de uitstekende zorg, aandacht en gevoeligheid voor de zieken! We willen met name de opererende chirurg Nikonorov Alexander Vladimirovich bedanken voor de aandacht en vriendelijkheid van de patiënten, voor het vermogen om te luisteren en hoop in te blazen, voor gevoeligheid en professionaliteit! Bedankt voor het gunstige resultaat!

Ik las de negatieve recensies, maar ging (gekocht in een advertentie op hun website). Ik dacht dat negatieve recensies werden geschreven door "klagers en vechtpartijen". Ging voor een consult - 3100 roebel. Resultaat: 1) wachtte een uur vanaf de afgesproken tijd; 2) tijdens mijn receptie (!), Vertrok de arts verschillende keren over verschillende organisatorische kwesties + nam nog 2 andere mensen tegelijk met mij. Zoals het gezegde gaat "weet reacties"; 3) ondanks mijn vereiste (!) Om adequaat onderzoek voor te schrijven (ernstig probleem) - mij een dieet voorgeschreven (ik eet zeer spaarzaam, drink geen alcohol, rook niet), pillen en onderzoeken, die meestal worden voorgeschreven door een therapeut in de wijkkliniek. Als een bonus heeft ze me overgezet naar gratis behandeling (met de verwachting van elementaire echografie en gastroscopie per maand). Op dit punt ben ik eindelijk 'neergeslagen'. Conclusie: mensen hebben meestal geen idee hoe ze op commerciële basis moeten werken. Ik adviseer je om geld naar een andere plaats te brengen, als je het natuurlijk hebt.

De meeste waardeerden de houding van alle werknemers in het ziekenhuis - beleefd, behulpzaam en intelligent. Normaal eten, er is een douche. De behandeling wordt individueel geselecteerd en dit is belangrijk. Ik hield ook niet van veel - ongemakkelijke bedden, na enkele nachten valt de lendenen af; Ik vind het niet leuk dat er na het avondeten geen plaats is om kokend water te gieten - dergelijke apparatuur is er niet zoals in andere ziekenhuizen. Op sommige afdelingen is het koud in de winter en als er 2 dekens worden gegeven, zijn beide nodig in een dekbedovertrek, en dit is ongemakkelijk. En nog een nadeel - het onderzoek duurt erg lang, niet meer dan 1 procedure per dag (dat wil zeggen, ze hebben 's ochtends bloed gedoneerd - en dat is alles, ze zullen niets doen). Het is erg lang en onaangenaam wanneer U3I een week na opname in het ziekenhuis wordt gemaakt. En voordat het mogelijk was om te gaan liggen met de verwijzing, en nu moeten de patiënten door de klinieken rennen en de tests doorstaan ​​- dit is gedachteloos gedaan: we voelen ons zo slecht, en doen testen en dat doen we ook.

Ik wil graag meer beoordelingen. De verschrikkelijke omstandigheden op de afdelingen, zelfs als er een toilet is, en zoiets als een douche. De meest pijnlijke indruk van het ziekenhuis.

Mijn zoon werd in augustus 2013 behandeld aan het Institute of Gastroenterology, met darmaandoeningen. Ik wil mijn dank uitspreken aan de behandelend arts Tatjana Nikolajevna Kuzmina en alle medewerkers van de afdeling. Heel erg bedankt!

I, Senkevitsj Tatiana Vladimirovna, van 15 juli tot 25 juli 2013 was op het onderzoek in het departement van pancreaspathologie. Ik wil alle medische en servicepersoneel bedanken die met zorg en aandacht zijn behandeld. In het departement van reinheid, een gevoel van comfort en welwillendheid. Speciale dank aan de artsen en de manager - Lyudmila Vasilyevna Vinokurova, de veelbelovende jonge dokter - Irina Nikolayevna Voinov, voor de menselijke houding ten opzichte van de patiënten, hun begrip en voor de gekwalificeerde aanpak. Zolang er zulke artsen zijn, kun je kalm zijn voor ons medicijn en voor de gezondheid van onze mensen. Alle medewerkers van het Instituut voor succes, geluk en welvaart!

Ik was onlangs een patiënt aan het Institute of Gastroenterology on Enthusiasts Highway. En het was van 25.03.2013 tot 15.04.2013. Ik was de eerste in apitherapie. Beste Khatkov Igor, accepteer de woorden van speciale, grote dank voor de organisatie van medische zorg in uw instituut voor gastro-enterologie. De medische staf van je instituut is echte engelen, altijd bereid om te helpen. Genade, efficiëntie, nauwkeurigheid bij de diagnose - dit is een grote zeldzaamheid, zelfs in regionale ziekenhuizen. Dit alles is in het bezit van de staf van uw instituut. Zorg voor hen, je hebt zo'n waarde dat alle instituten en ziekenhuizen jaloers kunnen zijn. Ik dank je professionaliteit voor het feit dat zulke geweldige mensen op het instituut werken. Artsen, chirurgen, echoscopisten, alle medische staf, laboratoria en engelen - verpleegkundigen. Dankzij u, uw vaardigheid als professional, als arts, een manager, hebt u het beste van het beste verzameld. Ik ben er zeker van dat ze de dankbaarheid verdienen in het aangezicht van de administratie. Het is moeilijk om ons medicijn voor te stellen zonder een verpleegster. Dit is een van de menselijke beroepen van onze tijd, omdat het leven van een persoon, zijn gezondheid de belangrijkste waarden van elk zijn. Zij voeren alle afspraken van de arts uit. De participatie van deze mensen speelt een belangrijke rol in het proces van herstel van de patiënt. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan alle verpleegkundigen van apitherapie en de chirurgische afdeling van het Institute of Gastroenterology. Lidiya Vladimirovna, Tatiana Gennadievna, Irina Borisovna, Lyudmila Pavlovna, Zinaida Viktorovna. Afdelingshoofd Olga Mikhayeva. Ik had een senior verpleegster, Marina Borisovna. Heel erg bedankt voor je professionaliteit, gevoelige aandacht en vriendelijke houding ten opzichte van je patiënten. Voor warmte, morele steun en bereidheid om altijd te hulp te komen. Met heel mijn hart wens ik u: een goede gezondheid, familie geluk, Kaukasische levensduur, succes en succes, overal en in alles. God zegene je. Met vriendelijke groeten, uw patiënt Mulginova Nonna. Ik wil vooral ook de woorden van enorme dankbaarheid zeggen aan een geweldig persoon en een zeer professionele chirurg van de chirurgische afdeling Askerkhanov Rashid Gamidovich. Ik waardeer je enorm voor je professionaliteit, voor je gevoelige en hartelijke houding ten opzichte van je patiënten. Je bent een professional, een buitengewoon persoon en, waanzinnig - een charmante man. Ik kon me niet voorstellen dat er zulke artsen zijn. Je bent niet alleen een chirurg met een hoofdletter, maar vooral: een heel vriendelijke persoon, begripvol, ontvankelijk, volledig toegewijd aan werk. Ik wil je bedanken, Rashid Hamidovich, voor je talent, professionaliteit, voor je diamanthanden, voor je gevoelige aandacht voor de zieken, voor je bereidheid om te hulp te schieten en op kritieke momenten in de buurt te zijn. Voor je hart, vermogen en vermogen om een ​​benadering te vinden voor de meest pijnlijke patiënten, om vertrouwen te krijgen, voor slapeloze nachten en bezorgde dagen, non-onverschilligheid en het vermogen om niet alleen hoop te inspireren, maar ook de wens om goed te leven en te leven. Na het medische beroep te hebben gekozen van een chirurg Rashid Gamidovich en Buldakov Mikhail Yuryevich (anesthesist), zijn Arkhipov Dmitry Viktorovich, Bodunova Natalia Alexandrovna, klaar voor zelfopoffering voor ongelooflijke fysieke en psychologische problemen en risico's. De woorden: "Wanneer ik schijn voor anderen - ik brand mezelf" - geschikt voor hen Het zijn echte specialisten, chirurgen en goede psychologen. Ze weten hoe ze naar hun patiënt moeten luisteren, in zijn ziel doordringen, weten hoe te kalmeren, hoop, vertrouwen, geloof inboezemen. Ze kunnen overtuigen van de juistheid en noodzaak van de voorgeschreven behandeling. Immers, veel mensen, vreemd genoeg, terughoudend om te zorgen voor hun gezondheid en heel vaak met hun koppigheid alleen hun toestand verslechteren, vertragen het genezingsproces. Naar mijn mening kan niet iedereen arts worden. Voor dit beroep is het noodzakelijk om een ​​speciaal karakter, aandachtigheid, geduld, kalmte, vriendelijkheid en, tegelijkertijd, vastberadenheid, het vermogen te hebben om snel beslissingen te nemen op kritieke momenten. Rashid Askerkhanov, Mikhail Yuryevich Buldakov (anastasioloog), Dmitry Viktorovich Arkhipov, Natalia Alexandrovna Bodunova, zijn met heel hun hart toegewijd aan hun werk, dit zijn mensen die zich het belang en de ernst van hun vak realiseren. Ze zijn niet bang voor gevaren en moeilijkheden, ze stemmen ermee in om hun hele leven aan mensen te wijden en, terwijl ze aan het werk zijn, blijven ze leren en verbeteren. Dankzij een hoge mate van professionaliteit, geduld en een puur verlangen om hun patiënten te helpen, genezen alle patiënten snel en gaan ze op de been. Ze hielden de eed van Hippocrates. Je werk is van onschatbare waarde. Enorm, mens, bedankt voor alles! Veel geluk, carrièregroei, gezondheid voor u en uw gezin voor vele jaren. Moge God je en je families beschermen.

De toestand van de afdelingen van het Institute of Gastroenterology moet dringend worden hersteld - een schimmel op het plafond, uit elkaar vallende meubels, gescheurde verf en roestige radiatoren.